Rakitić vodi Barsu ka tituli, Čelsi konačno dobio Žoržinja

Hrvat riješio "el klasiko", Depaj dao gol poslije 13 utakmica u Ligi 1, Ljoris zaustavio Arsenal
855 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Rakitić je bio strijelac protiv Reala u Madridu, Foto: Reuters
Ivan Rakitić je bio strijelac protiv Reala u Madridu, Foto: Reuters

Žoze Murinjo je možda pretjerao kada je rekao da je Ivan Rakitić među najpotcjenjenijim fudbalerima u Evropi, ali jedno je bio u pravu - Hrvat je u Barseloni igrač čiji se učinak najmanje vidi kroz statistiku.

Da ne bude baš uvijek tako, Rakitić se pobrinuo u "el klasiku" i bio čovjek odluke - postigao je jedini gol u Madridu i izbacio Real iz borbe za titulu.

GOLMANI

Pikford (Everton) - navijači su mu dobro zapamtili kiks iz prvog liverpulskog derbija ove sezone kada je poklonio gol Origiju. U drugom duelu protiv "redsa" Pikford je bio perfektan.

Džordan Pikford je zaustavio Mohameda Salaha

Sirigu (Torino) - sačuvao je mrežu i protiv Kjeva. Bivši golman PSŽ-a nije primio gol već šest kola, što je najbolji niz u klupskoj istoriji.

Ljoris (Totenhem) - golmani su bili najbolji akteri derbija sjevernog Londona. Francuz je na kraju izrastao u junaka kada je odbranio penal napadaču Arsenala Pjer-Emeriku Obamejangu.

ODBRANA

Musakio (Milan) - "rosoneri" opet nisu kapitulirali, a Argentinac je natjerao igrača Sasuola Lirolu da zatrese sopstvenu mrežu.

Klosterman (Lajpcig) - pobjedom u Nirnbergu pogotkom 22-godišnjeg defanzivca Lajpcig je debelo zagazio u zonu plasmana u Ligu šampiona.

Van Bisaka (Kristal Palas) - još jedan veliki talenat se "krije" u engleskom fudbalu. Van Bisaka ima 21 godinu i na meti je Mančester junajteda.

SREDINA

Rakitić (Barselona) - ni Mesi, ni Suares, niti Dembele..., prvenstveni "el klasiko" u Madridu je prošao u znaku hrvatskog reprezentativca.

Žoržinjo (Čelsi) - nakon serije kritika koje je dobijao na Ostrvu, uslijedio je i meč u kojem je Žoržinjo nagovijestio kvalitet u koji Mauricio Sari nijednog momenta nije sumnjao.

Žoržinjo i menadžer Čelsija Mauricio Sari

Kataldi (Lacio) - imao je zadatak da uništi Romine u gradskom derbiju. U samom finišu meča je pogodio za konačnih 3:0.

NAPAD

Lukaku (Mančester junajted) - dočekao je povredu Marsijala, ubijedio je Solskjera da zaslužuje da igra više i postao veoma bitan - Belgijanac je u posljednja dva meča dao četiri gola.

Morata (Atletiko Madrid) - dvostruki strijelac u San Sebastijanu protiv Sosijedada.

Depaj (Lion) - "lavovi" su deklasirali Tuluz, a Holanđanin zatresao mrežu nakon 13 mečeva u francuskoj Ligi 1.

Memfis Depaj je konačno proradio

Marez (Mančester siti) - zamijenio je povrijeđenog De Brujnea u duelu sa Bornmutom i dao gol vrijedan tri boda koji znače i povratak na prvo mjesto.

Bonus video: