Ivanić: Biće tvrdo kao na Kipru; Šćekić: Ovo im je najjači tim

"Biće tvrd meč, kao i u Nikoziji, ali očekujem da se mi bolje prilagodimo okolnostima, igramo pred svojom publikom. Vjerujem u pobjedu i da ćemo završiti ovo okupljanje kako treba", istakao je Mirko Ivanić
1 komentar(a)
Mirko Ivanić Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Mirko Ivanić Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.03.2018. 15:45h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u utorak od 19.10 časova dočekuje Tursku s jasnom namjerom da bude bolja nego prije tri dana u duelu sa Kiprom u Nikoziji.

U tom susretu nije bilo golova, nije bilo ni mnogo šansi, pa "hrabri sokoli" žele, da ako ništa drugo, odigraju meč s drugačijim ritmom i ako se ukaže šansa pozitivnijim ishodom.

Protivnik je definitivno jači od Kipra - Turci predvođeni Čenkom Tosunom, Hakanom Džalhanogluom, Mehmetom Topalom, ali i starim vukom Mirčeom Lučeskuom na klupi.

"Na Kipru je bilo teško protiv dobrog rivala. Sada nas čeka duel sa još ozbiljnijim timom i biće to jako dobra provjera za nas. Turci imaju jako dobru ekipu, igrače koji igraju po Evropi, ali i u domaćoj ligi koja je sve jača", rekao je vezista bjeloruskog BATE-a Mirko Ivanić i dodao:

"Biće tvrd meč, kao i u Nikoziji, ali očekujem da se mi bolje prilagodimo okolnostima, jer igramo pred svojom publikom. Vjerujem u pobjedu i da ćemo završiti ovo okupljanje kako treba", istakao je nekadašnji fudbaler Vojvodine.

Koji su aduti Crne Gore protiv Turske? Ivanić vjeruje da će naš nacionalni tim ponoviti sve ono što je demonstrirao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Mislim da izgledamo veoma dobro i taktički i tehnički. Imamo svoje adute i vjerujem u snagu kolektiva i da ćemo to iskoristiti protiv Turske.

Ivanićeva pozicija u reprezentaciji je do sada bila nepoznanica - da li je centralni vezni ili zadnji... Ljubiša Tumbaković ga je koristio na obje.

"Selektor se pita gdje će koji igrač igrati, a na nama je da odgovorimo najbolje što možemo. Kvalitet Turske? Još nismo mislili o tome, niti smo ih detaljno analizirali. Uradićemo i to, ali sada se samo bavimo našom igrom", kazao je Ivanić koji je odigrao 90 minuta na Kipru.

A Aleksandar Šćekić je igrač koji od svih na ovom okupljanju najbolje poznaje prilike u Turskoj. Bivši fudbaler Bokelja je od juna 2016. član Genčlerbirligija.

"Turska je veoma jaka. Protiv velikog broja tih igrača sam igrao u tamošnjem šampionatu, dok ostali dolaze ih jakih klubova poput Borusije, Milana... Promijenili su mnogo, sada su u ekipi mladi fudbaleri, tu su i neki moji bivši saigrači. Mislim da je ovo najbolji turski tim u posljednjih nekoliko godina", kaže Šćekić, koji zbog prehlade nije bio u timu u duelu protiv Kiprana.

Turci su gladni pobjeda i velikih stvari.

"Nisu se plasirali na Mundijal, imali su nekoliko loših rezultata i sigurno dolaze u Podgoricu da nas pobijede. Sada im je svaki meč prilika za dokazivanje", tvrdi 26-godišnji Šćekić.

Stevan Jovetić preskače duel sa Turskom.

"Ko god da zaigra od prvog minuta biće to najboljih 11 igrača u tom trenutku. Ova ekipa je više puta pokazala da može protiv svakog. Ja sam spreman, igram dobro i standardno u klubu i mislim da sam napredovao. I dalje radim na sebi, kako bi bilo bolje i meni i reprezentaciji. Nadam se da ću dobiti šansu", zaključio je Šćekić.

Bonus video: