Zvanično: Zidan trener Reala do ljeta 2022.

Zizu je naslijedio Santjaga Solarija
6046 pregleda 0 komentar(a)
Zinedin Zidan, Foto: Beta/AP
Zinedin Zidan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2019. 19:06h

Današnje spekulacije su se ispostavile kao tačne - Zinedin Zidan se vratio na klupu Real Madrida.

Francuz, koji je tri puta bio prvak Evrope sa "kraljevskim klubom", potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine.

Zidan je treći trener Reala ove sezone, koju je počeo Đulen Lopetegi.

Baskijac je smijenjen krajem oktobra, naslijedio ga je Santjago Solari, koji je sinoć protiv Valjadolida odradio i posljednji meč u svojoj eri u madridskom gigantu.

- Bord direktora Real Madrida, na današnjem sastanku, odlučio je da prekine saradnju sa Santjagom Solarijem kao trenerom prvog tima. Real Madrid cijeni sve što je Solari uradio za klub, uključujući privrženost koju je uvijek pokazivao. Bord je takođe odlučio da za novog trenera postavi Zinedina Zidana, a ugovor na snagu stupa odmah. Ugovor je potpisan do 30. juna 2022.

Predsjednik Real Madrida će se pojaviti danas, zajedno sa novim trenerom, na pres konferenciji od 20 časova u prostorijama Santjaga Bernabeua. - stoji u saopštenju kluba.

Francuz je osvojio tri uzastopne titule Lige šampiona, dva Svjetska klupska prvenstva, dva Superkupa Evrope, Primeru i španski kup sa "kraljevskim klubom", prije nego je napustio klupu u maju mjesecu.

Zidan je trener Reala bio na 149 mečeva, a ostvario je 104 pobjede, posljednja u Kijevu kojom se madridski klub okitio 13. trofejom Lige šampiona.

Bonus video: