Zidan: Napunio sam baterije i ponovo sam spreman za nove podvige

Znam da je poseban dan za svakoga i veoma sam srećan, što je najbitnija stvar. Kao što je predsjednik rekao, srećan sam što se vraćam kući. Želim da radim ponovo i vratim ovaj klub tamo gdje pripada, kazao je Francuz
5222 pregleda 0 komentar(a)
Zinedin Zidan na predstavljanju
Zinedin Zidan na predstavljanju

Zinedin Zidan predstavljen je kao novi trener Real Madrida nakon što je napustio klub u maju.

On je na klupi zamijenio Santjaga Solarija i postao treći trener u sezoni "kraljevskog kluba".

- Mi Madridisti doživljavamo jedan od najbriljantnijih perioda naše istorije duge 117 godina. Danas smo šampioni Evrope duže od hiljadu dana, kao i košarkaški šampioni, što se nije dogodilo nikada u istoriji sporta. Četiri puta biti šampion Evrope u pet godina je gotovo nemoguće ponoviti. - počeo je pres konferenciju Florentino Perez, predsjednik Real Madrida.

On se zahvalio Solariju.

- Želio bih da se zahvalim Solariju za sav profesionalizam i ljubav koju je pokazao prema klubu do posljednjeg trenutka. Dao je sve od sebe, njegova predanost je neupitna. - dodao je Perez, a zatim se obratio Zidanu:

- Ovdje smo da poželimo dobrodošlicu našem Zidanu. Tvoja strast prema klubu prevagnula je da se vratiš u ovom nezavidnom trenutku. Kada smo ti ponudili da se vratiš prije pet dana, pokazao si vjernost. Tvoja predanost prema ovom klubu raduje sve Madridiste. Sa tobom smo osvojili devet trofeja i ja kao predsjednik ne zaboravljam dan kada si potpisao i postao dio istorije. Za nas se danas najbolji trener svijeta vratio u Madrid. - kazao je Perez.

Zinedin Zidan je potom preuzeo riječ.

- Znam da je poseban dan za svakoga i veoma sam srećan, što je najbitnija stvar. Kao što je predsjednik rekao, srećan sam što se vraćam kući. Želim da radim ponovo i vratim ovaj klub tamo gdje pripada. Jedino o čemu razmišljam sada je da počnem sa radom od sjutra. - rekao je Zidan, a zatim dodao:

- Budućnost je budućnost, vidjećemo kakva. Moramo da završimo godinu na najbolji mogući način, najvažnije je da idemo korak po korak. - dodao je Francuz.

Zidan je napustio klub u maju, ali kaže da je spreman da ponovo uspostavi dominaciju.

- Velika je odgovornost, znam koliko ljudi vole ovaj klub. Daću sve od sebe da opet počnemo da bilježimo velike rezultate. Mislim da je klub trebao promjenu na kraju prethodne sezone. Napunio sam baterije i sada sam ponovo spreman da se posvetim treniranju.

Nije želio da govori o sljedećoj sezoni, već samo o preostalim mečevima u ovoj.

- Stvari će morati da se promijene u narednih nekoliko godina, ali danas se ne radi o tome. Danas imamo 11 utakmica do kraja sezone i treba da damo maksimum da završimo najbolje što možemo. - rekao je Zidan.

Njegov povratak pokrenuo je temu o povratku Kristijana Ronalda.

- Ovo nije pravo vrijeme da pričamo o povratku Ronalda. Istorijski rezultati su napravljeni i niko to ne može da promijeni, ali nije vrijeme da o tome govorimo. - zaključio je "Zizu".

Takođe je istakao da će tehnički tim biti isti kao i u prethodnom mandatu.

Bonus video: