Baloteli na novom početku, majstor Vord-Praus

Nakon uspješne epizode u Nici, koja se završila neslavno, Baloteli je nedavno pojačao Marsej i u sedam utakmica postigao pet golova
1151 pregleda 0 komentar(a)
Mario Baloteli slavi sa Floranom Tovanom, Foto: Reuters
Mario Baloteli slavi sa Floranom Tovanom, Foto: Reuters

Ima samo 28 godina, a već je nekoliko puta oživljavao karijeru koja je ne tako rijetko bila bukvalno na kraju...

U Marseju se, dakle, ne događa ništa neuobičajeno za Marija Balotelija, koji je na “Velodromu” na novom fudbalskom početku.

Nakon uspješne epizode u Nici, koja se završila neslavno, Baloteli je nedavno pojačao Marsej i u sedam utakmica postigao pet golova.

Marsej je serijom dobrih rezultata došao u situaciju da vjeruje u plasman u Ligu šampiona (posljednji trijumf u nedjelju protiv Nice, i to golom Italijana), a na putu ka evropskoj eliti mu je neophodan pravi, ubojiti Baloteli...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMANI

Leno (Arsenal) - imao je i sreće, čuvao ga je okvir gola protiv Mančester junajteda, ali je i napravio razliku odbranama. Pamtiće ga Lukaku, koji je promašio zicer kod 1:0.

Bernd Leno

Rui Patrisio (Vulverhempton) - “vukovi” su odlijevali Čelsiju, sekunde su ih dijelile od trijumfa. Portugalac je na kraju primio gol za 1:1, ali je svakako bio jedan od boljih u Vulverhemptonu.

ODBRANA

Elvedi (Borusija Menhengladbah) - Borusija juri plasman u Ligu šampiona, a pogodak Elvedija joj je donio tri bitna boda u Majncu.

Majtland-Najls (Arsenal) - bio je na mukama, ali gotovo da nije izgubio duel sa krilnim napadačima Junajteda.

Sar (Marsej) - Rudi Garsija je našao pobjedničku formulu u Marseju, konačno i odbrana djeluje kao dio tima na koji može da se osloni...

SREDINA

Sterling (Mančester siti) - u posljednje 34 utakmice kada je bio strijelac - Siti nije izgubio. Protiv Votforda je upisao het-trik i ozbiljan je kandidat za igrača godine u Premijer ligi.

Saul (Atletiko Madrid) - promašio je penal, a onda zakucao loptu u mrežu Leganesa i to je bilo dovoljno za četvrti trijumf “kolćonerosa” zaredom u šampionatu.

Vord-Praus (Sautempton) - njegov talenat se nije razvio onako kako su predviđali stručnjaci u Engleskoj, ali kvalitet Vord-Prausa nije sporan. Pokazuju to i majstorski golovi iz slobodnih udaraca - u svega sedam dana je na isti način pogađao mrežu Junajteda i Totenhema.

Momenat kada je Džejms Vord-Praus matirao Ljorisa

Politano (Inter) - napravio je razliku protiv Spala, majstorskim golom je prekinuo mučenje “crno-plavih”.

NAPAD

Baloteli (Marsej) - od kada je u januaru pojačao Marsej iz Nice, Marsej se razigrao. Kontroverzni Italijan je već postigao pet golova u Ligi 1 za novi klub.

Levandovski (Bajern) - upisao se dva puta protiv Volfsrburga i promijenio istoriju - postao je najbolji strijelac među strancima u Bundesligi sa 197 pogodaka.

Robert Levandovski

Murijel (Fiorentina) - učinio je da “viola” izbjegne poraz u duelu sa Lacijom na “Artemio Frankiju”.

Vardi (Lester) - dvostruki strijelac u pobjedi nad Fulamom. Novi menadžer “lisica” Brendan Rodžers je srećan što ga ima na svojoj strani.

Kin (Juventus) - ne dobija mnogo šansu u timu Juvea, ali svaki sekund na terenu se isplati. Postigao je dva gola protiv Udinezea.

Bonus video: