Siti kroz pakao Libertija do završnice najstarijeg kupa

Svonsi je vodio sa 2:0, Siti je izgledao raštimovano...Do ulaska Aguera
2027 pregleda 0 komentar(a)
Aguero je pretvorio u zlato čak i promašen pena, Foto: Nick Potts
Aguero je pretvorio u zlato čak i promašen pena, Foto: Nick Potts
Ažurirano: 16.03.2019. 21:42h

Mančester siti je preživio pakao na "Liberti" stadionu u Svonsiju i plasirao se u polufinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu - FA kupa. "Građani" su nakon velikog preokreta slavili sa 3:2, iako je do pola sata prije kraja domaćin imao velikih 2:0.

Domaća ekipa, klub iz sredine tabele Čempionšipa držao je čas fudbala lideru Premijer lige. Svonsi je poveo golom Grimesa sa penala u 20. minutu, da bi devet minuta kasnije kosovski internacionalac Celjina efektno lobovao Edersona. Imao je Svonsi šansi i da uveća prednost, iako Siti nije izišao u rezervnom sastavu. Daleko od toga! Ipak, koliko "građanima" znači forma Kun Aguera, Ukrajinca Aleksandra Zinčenka i Rahima Sterlinga, bilo je vidno kada je Pep Gvardiola nemoćmnu ekipu osvježio ulaskom u igru te trojice fudbalera.

Agueru je trebalo samo pet minuta na terenu da doda Bernardu Silvi za 2:1 u 69. minutu, mada je tom golu prethodila i očajna reakcija štopera domaćih. Sterling je u 78. minutu izborio penal, a Aguero je sa bijele tačke pogodio stativu. Ipak, lopta je od stative pogodila golmana domaćih Nordfelta u leđa i završila je u mreži. Iako igra Sitija nije bila tečna i ni nalik igri koju su "građani" prikazali nekoliko dana ranije demolirajući Šalke sa 7:0, ipak su došli do pobjede. I to zahvaljujući nevjerovatnoj klasi Aguera koji je najbolje procojenio let lopte, ubacio se izmneđu defanzivaca i glavom sa peterca nebranjivo donio pobjedu svom timu u 88. minutu. Siti je tako ostao u borbi za sve trofeje, jer je osvojio LIga kup, prvi je u Premijer ligi i četvrtfinalista je Lige šampiona. U poluifinalu FA kupa je i Votford, koji je bio bolji od Kristal palasa sa 2:1

Bonus video: