Brajton od 0:2 do polufinala najstarijeg kupa sa penal-ruleta

Smjenjivali su se kiša, grad, lijepo vrijeme, ali i crveni karton, greška golmana i sudija, svega što fudbal nudi bilo je u utakmcii Milvol - Brajton
984 pregleda 0 komentar(a)
Aleks Pirs, Foto: Tim Ireland
Aleks Pirs, Foto: Tim Ireland
Ažurirano: 17.03.2019. 18:26h

Spektakularni četvrtfinalni duel FA kupa između domaćeg Milvola i Brajtona, pripao je gostima.

Brajton je slavio boljim izvođenejm penala, jer nakon 120 minuta velike borbe nije bilo pobjednika (2:2). Milvol je ostao posljednji tim koji brani čast engleskih niželigaša, i bil je tako blizu cilju - plasmanu u polufinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu.

Golovima PIrsa u 70. i O'Brajena u 79. minutu, drugoligaš je iamo dva gola prednosti.

Ipak, Lokadioja u 88. i potom Marč u petom minutu nadoknade, nakon velike greške gomana Martina, su odveli utakmicu u produžetke.

U 119. minutu domaćin je ostao sa igračem manje, jer je Ferguson dobio crveni karton a u posljednjem minutu gosti su postigli gol, koji nije priznat zbog velike greške pomoćne sutkinje Šon Mejsi, koja je podigla ofsajd prije kraja akcije i spriječila upotrebu VAR-a. Hose Isguiredo, strijelac nepriznatog gola nije bio u ofsajdu pokazao je ponovljeni snimak.

U penal seriji Marej je za goste pogodio prečku, a domaćini su bi9li sigurni do četvrte serije kada je Rajan odbranio Romeu. Ni Kuper nije bio precizan u šestoj seriji pa su gosti dobili penalima sa 5:4.

U polufinale FA kupa juče su se plasirali Votford, Mančester siti, Volvs i danas Brajton.

Bonus video: