Isko se vratio na veliku scenu, klasa Mesija očarala Andalužane

Isko je dočekao momenat o kojem je mogao samo da sanja
1893 pregleda 0 komentar(a)
Zidan ga cijeni, Isko je opet zadovoljan, Foto: Reuters
Zidan ga cijeni, Isko je opet zadovoljan, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2019. 17:03h

Iz izgubljene situacije, svađe sa Santjagom Solarijem i navijačima, Isko je dočekao momenat o kojem je mogao samo da sanja.

Vratio se Zinedin Zidan, vratila se i volja španskom majstoru, pa je nagrađen - dobio je šansu u startnoj postavi protiv Selte i bio strijelac u pobjedi od 2:0.

A dok Real čeka ljetnju revoluciju Barselona juri ka tituli na čelu sa Lionelom Mesijem. Argentinac je u nedjelju pogodio tri puta u trijumfu nad Betisom (4:1), a pamtiće se lob u finišu kada je i postavio konačan rezultat.

Čak su i navijači na "Viljamarinu" morali da reaguju, pa je njih oko 60 hiljada poklonilo Mesiju ovacije...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Vivijano (Spal) - Roma je izgubila u Ferari, a i to malo šansi što je stvorila zaustavio je iskusni čuvar mreže, saigrač našeg Marka Jankovića. Pamtiće se odbrana kod 2:1 kada je "skinuo" zicer Edinu Džeku.

ODBRANA

D'Ambrozio (Inter) - kada italijanski mediji tvrde da je odigrao meč karijere u milanskom derbiju - onda je valjda jasno kakav je bio desni bek Intera. Tačku na fenomenalnu partiju je stavio u 96. minutu kada je tijelom zaustavio loptu pri šutu Patrika Kutronea i tako odbranio pobjedu.

Morgan (Lester) - "lisice" su bile u problemu protiv Barnlija na "Tarf Muru", igrale su s igračem manje već od 4. minuta. A onda se u samom finišu pojavio Morgan i donio tri boda ekipi Brendana Rodžersa.

Marselo (Real Madrid) - Zidan je rekao sve nakon utakmice protiv Selte: Marselo je jedan od igrača čije zasluge ne može da izbriše niko i ništa.

SREDINA

Luis Alberto (Lacio) - Sergej Milinković-Savić i Ćiro Imobile su simboli Inzagijevog Lacija, ali Rimljani najbolje partije pružaju kada je španski majstor u top formi. Vidjelo se to i protiv Parme u duelu u kojem je gol postigao i naš Adam Marušić.

Hames Rodriges (Bajern) - prvi het-trik u dresu Bajerna. Kolumbijac vjerovatno ide iz Minhena na ljeto, ali je protiv Majnca bio čovjek oko kojeg se vrtjelo sve.

Milner (Liverpul) - ni u 51. meču u kojem je bio strijelac Liverpul nije izgubio u Premijer ligi. Zato ga vjerovatno Jirgen Klop sve češće i šalje na teren.

Isko (Real Madrid) - povratak Zidana u Real označio je i spas za Iska, koji je zaigrao od početka i dao gol poslije pola godine.

NAPAD

Mesi (Barselona) - postigao je tri gola, opet je učinio da svijet priča o njemu..., nije u suštini uradio ništa novo, sem što je natjerao 60 hiljada navijača Betisa da ustanu i da mu aplaudiraju.

Lautaro Martines (Inter) - nadimak "bik" najbolje opisuje koliko je mladi Argentinac spreman da "kopa" po terenu samo da bi Inter stvorio šansu. Dao je gol iz penala u gradskom derbiju, za italijanske novinare je bio igrač utakmice.

Rojs (Borusija Dortmund) - "milioneri" se muče već mjesecima, ali su u Berlinu nekako pronašli način da pobijede i nastave šampionsku trku sa Bajernom. Sve zahvaljujući kapitenu, strijelcu za trijumf u sudijskoj nadoknadi protiv Herte.

Bonus video: