Ako ne nađu boljeg, Di Bjađo će biti selektor Italije

"Di Bjađo je trener koji napreduje iz godine u godinu. Izvjesno je da će, ako ne bude postao selektor, biti u stručnom štabu. Veoma je talentovan", kazao je jedan od čelnika Fudbalskog saveza Italije, Alesandro Kostakurta
0 komentar(a)
Di Bjađo, Foto: GOAL.COM
Di Bjađo, Foto: GOAL.COM
Ažurirano: 24.03.2018. 20:44h

Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije biće poznat do 20. maja, a to će vjerovatno biti trenutni vršilac dužnosti Luiđi Di Bjađo.

"Imenovaćemo novog selektora 20. maja. Ako budemo mogli da nađemo nekoga boljeg od Di Bjađa, a takvih nema mnogo, onda ćemo to i da uradimo", rekao je jedan od čelnika Fudbalskog saveza Italije Alesandro Kostakurta na konferenciji za novinare.

Italija je bez selektora od kada je Đampjero Ventura dobio otkaz jer nije odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju porazom u novembru u baražu od Švedske.

Di Bjađo, selektor mlade reprezentacije Italije, postavljen je kao privremeno rješenje za prijateljsku utakmicu sa Argentinom, koja je izgubljena rezultatom 2:0 u petak, kao i duel sa Engleskom u utorak.

"Di Bjađo je trener koji napreduje iz godine u godinu. Izvjesno je da će, ako ne bude postao selektor, biti u stručnom štabu. Veoma je talentovan", kazao je Kostakurta, uz konstatacija da Italija ne bi pobijedila Argentinu i da su selektori Žoze Morinjo ili Pep Gvardiola.

Mediji kao kandidate za mjesto selektora Italije navode Antonija Kontea, Karla Anćelotija, Roberta Manćinija i Klaudija Ranijerija.

Bonus video: