Prosinečki: Šteta je što smo prokockali pobjedu, bez Pjanića nam je bilo teže

2786 pregleda 0 komentar(a)
Prosinečki sinoć na meču protiv Grčke, Foto: Reuters
Prosinečki sinoć na meču protiv Grčke, Foto: Reuters

Fudbaleri Bosne i Hercegovine remizirali su sinoć u Zenici sa Grčkom u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, a nakon meča selektor "zmajeva", Robert Prosinečki nije bio pretjerano zadovoljan osvojenim bodom protiv Grčke.

BiH je furiozno krenula, nakon 15 minta imala dva gola prednosti (Višća i Pjanić), da bi u nastavku Grci uspjeli da stignu do boda, golovima Kolovosa.

"Odigrali smo prvo poluvreme najbolje od kada sam ovdje, bez grešaka sa dva postignuta gola. U drugom dijelu smo pali i na kraju nakon crvenog kartona moramo da budemo zadovoljni bodom. Pali smo taktički, a oni su vidjeli da mogu nešto da naprave i utakmica se završila kako se završila. Imali smo veliku šansu da pobijedimo, sad sve tek počinje", rekao je Prosinečki, nakon meča.

Hrvatski stručnjak je komentarisao i crveni karton Pjanića, čije je isključenje poremetilo "zmajeve".

"Malo mi je čudno da je sudija odmah izvadio crveni karton. Ako je bio - bio je. Bez Pjanića nam je bilo puno teže i pokušali smo da odbranimo rezultat. Ni za penal nijesam bio sto posto siguran", rekao je selektor BiH

Od posljednjih šest duela ove dvije ekipe, pet je završeno neriješenim ishodom.

"Analiziraćemo meč, nijesmo dugo bili zajedno, a za sedam dana smo imali dvije utakmice. U prvom poluvremenu smo vidjeli šta želimo. U fudbalu je tako. Grčka je dobra reprezentacija, neugodna za nas i šteta je što smo prokockali pobjedu", zaključio je Prosinečki.

Nakon dva odigrana kola Italija je lider grupe J sa šest bodova. Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, a Jermenija i Lihtenštajn su bez bodova.

U junskom ciklusu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina će gostovati Finskoj i Italiji.

Bonus video: