Benzema spasao Luku Zidana očevih kritika, Valensija hita ka vrhu

Luka Zidan je pogriješio kod izjednačujućeg gola Ueske u 74. minutu, ali je Benzema u finišu donio pobjedu Realu
4073 pregleda 0 komentar(a)
Luka Zidan, Foto: Bernat Armangue
Luka Zidan, Foto: Bernat Armangue

Real Madrid je krenuo u pregrupisavanje nakon neuspješne sezone u kojoj neće osvojiti trofej. Povratnik na klupu "merengesa" Zinedin Zidan, koji je Realu donio tri uzastopne titule porvaka Evrope, odlučio je da odmori Modrića, Varana, Krosa i Asensia...

I ipak je slavio protiv Ueske (3:2), iako je njegov sin Luka Zidan, kardinalnom greškom poklonio gostima gol za izjednačenje u 74. minutu - Ečeita je glavom sa desetak metara proturio loptu pored zatečenog Luke.

Ipak, Karim Benzema je sajajnim golom u 89. minutu donio tri boda. Real je na 57 bodova, 12 manje od lidera barse a dva od Atlwetika. Ipak, ima 13 više od Alavesa na petom mjestu, i ne starhuje za Ligu šampiona.

Ueska je povela u 3. minutu nebranjivim šutem Ćuća, a u 24. je izjednačio Isko, nakon prve asistencije Braima Dijasa, koji je u januaru došao iz Mančester sitija i prvi je put bio starter u Realu.

Real je poveo golom Sebaljosa u 62. na asistenciju Benzeme, koji je individualnom klasom spasao Luku očevih kritika. Luka je prvi put ove sezone bio starter, a prošle je upisao jedan nastup.

Valensija je u naletu i nizom od 17 utakmica bez poraza (uključujući Kup kralja, gdje je u finalu, i Ligu Evrope) prišla je na svega tri boda od zone Lige šampiona. "Slijepi miševi" su danas slavili na gostovanju Sevilji. Jedini gol u posljednjim trenucima sa penala je postigao Pareho, a Banega je skrivio najstrožiju kaznu.

Betis je uspio da izvuče bod na gostovanju Rajo Valjekanu (1:1), baš kao i Real Sosijedad u Valjadolidu (1:1), kojem je VAR u finišu poništio gol za trijumf.

Bonus video: