Jamoa za TV špice, Pavićević se ne zaustavlja, Milić spasilac Iskre

Igrači Sutjeske i Budućnosti, dvije vodeće ekipe u našem šampionatu, kao da su se uspavali nakon reprezentativne pauze, ali uzbuđenja nije nedostajalo u 26. kolu
896 pregleda 0 komentar(a)
Marko Roganović (OFK Titograd) i Aleks Jamoa (Zeta), Foto: Filip Roganović
Marko Roganović (OFK Titograd) i Aleks Jamoa (Zeta), Foto: Filip Roganović

Prvenstvena pauza zbog obaveza reprezentacije kao da je uspavala igrače dva vodeća tima, Sutjeske i Budućnosti, koji će imati priliku da se iskupe u srijedu u velikom derbiju u Nikšiću.

Vatreno je u subotu, međutim, bilo na ostalim terenima - viđeno je nekoliko preokreta, mečeva koji su odlučeni u samom finišu, efektnih golova.

Ovo su fudbaleri koji su obiježili 26. kolo Telekom 1. CFL.

Vladan Giljen (Sutjeska) - šampion nije ispunio cilj u Radanovićima, nije ni imao mnogo prilika da pobijedi, ali je makar sačuvao brojke - 14. vezani meč bez poraza, četvrti bez primljenog gola.

Marko Roganović (OFK Titograd) - asistent, drugo kolo zaredom, opet Marku Pavićeviću, ovog puta direktno za pobjedu.

Stefan Milić (Budućnost) - još jedna dobra partija tinejdžera-kapitena Budućnosti, zadovoljio skaute Dinama iz Zagreba koji su ga gledali pod Goricom.

Predrag Jović (Grbalj) - kada lider ne stvori pravu šansu, to je jasan znak da je odbrana Grbljana, na čelu sa Jovićem, dobro odradila posao.

Igor Vujačić (Zeta) - pozivi za reprezentaciju su mu satisfakcija što zimus nije otišao u inostranstvo. Njegova forma u dresu Zete je manje-više stabilna.

Miroje Jovanović (Iskra) - igrao lijevog beka, iako dešnjak, i bio jedan od najboljih na terenu u preokretu Iskre protiv Petrovca i prvoj domaćoj pobjedi Iskre nakon pola godine.

Luka Mirković (Budućnost) - asistencija za jedini gol. Dobra partija reprezentativca iz redova Budućnosti.

Vojin Pavlović (OFKTitograd) - uz česte promjene trenera nije lako ni igračima OFK Titograda, koji konačno hvataju formu. Napokon su vezali dva trijumfa.

Goran Burzanović (Iskra) - ušao s klupe i odlučio meč protiv Petrovca, “uz zvuk sirene”, u 94. minutu.

Šo Jamamoto (Petrovac) - novi, četvrti gol u drugoj polusezoni, i to sjajan, ali nedovoljan za pobjedu. Japanski vezista iz Petrovca je “visoko” i na listi strijelaca, sa sedam pogodaka.

Dušan Stoiljković (Budućnost) - Mijić se povrijedio, ali je drugo krilo iz Srbije završilo posao - lijepim golom protiv Rudara 24-godišnjak je vratio Budućnost u trku za titulu.

Aleks Jamoa (Zeta) - gol za TV špice, i to za pobjedu u 89. minutu - takav lob se rijetko gleda i na evropskim terenima, a dao ga je Zetin ofanzivni vezista iz Gane.

Goran Vujović (Lovćen) - u totalnoj agoniji Lovćena nisu pomogla ni dva gola nekašnjeg reprezentativca.

Darko Nikač (Iskra) - fenomenalan gol, jedan od naljepših u kolu.

Marko Pavićević (OFK Titograd) - pet golova na dvije utakmice, a dva za preokret protiv Lovćena u posljednjih 12 minuta. Titograd je 4. na tabeli, Pavićević u vrhu liste strijelaca.

Nikola Krstović (Zeta) - prečka koju je uzdrmao u prvom poluvremenu još se trese na Trešnjici, a da bi dao gol u sudijskoj nadoknadi morao da je da zaobiđe i golmana Mornara.

Bogdan Milić (Iskra) - da bi konačno pobijedili kod kuće, Danilovgrađani su morali da potegnu za dugim loptama i centaršutevima, a visoki i iskusni Milić, koji je ušao sa klupe, tu se snalazi kao riba u vodi.

Bonus video: