Kin je novo italijansko čudo, Pako vodi ka Salatari

Stručnjaci ga na Apeninima upoređuju sa Marijom Balotelijem, s tim što podvlače da je, za razliku od asa Marseja, Kinu karakter najveća vrlina
455 pregleda 0 komentar(a)
Moaz Kin, Foto: Beta/AP
Moaz Kin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.04.2019. 17:22h

Moaz Kin je mogao u januaru na pozajmicu u Milan, Mino Rajola je bio sve dogovorio sa čelnicima "rosonera", zato je i bila čudna odluka Juventusa da odjednom stopira posao.

Dva mjeseca kasnije, 19-godišnji napadač može da se pohvali da je dao tri gola za "staru damu" u Seriji A, da je bio na terenu u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, kao i da je debitovao za reprezentaciju Italije, čak i bio strijelac dva puta...

Stručnjaci ga na Apeninima upoređuju sa Marijom Balotelijem, s tim što podvlače da je, za razliku od asa Marseja, Kinu karakter najveća vrlina.

Fudbalski vikend je obilježio i Pako Alkaser, dvostruki strijelac u trijumfu Borusije protiv Volfsburga...

GOLMANI

Samba (Kaen) - Kaen je došao u Kneževinu i upisao trijumf kojim je ostao u igri za opstanak. Samba je bio najbolji igrač gostiju protiv Monaka, dva puta je zaustavio i našeg Stevana Jovetića.

ODBRANA

Zinčenko (Mančester siti) - sezonu je počeo "iz hendikepa", svjestan da je druga opcija na poziciji lijevog beka kod Pepa Gvardiole. Ipak, povreda Benžamana Mendija mu je otvorila vrata prvog tima i Ukrajinac opravdava povjerenje.

Acpilikueta (Čelsi) - njegov gol protiv Kardifa je bio iz ofsajda, ali niko u Čelsiju ne mari za to nakon preokreta i trijumfa u Velsu.

Andersen (Sampdorija) - drugu godinu zaredom je jedan od najboljih štopera u Seriji A. U subotu je protiv Milana pokazao da postoji lijek i za Kšištofa Pjonteka.

SREDINA

Serdar (Šalke) - "kraljevsko-plavi" čine sve da izbjegnu baraž za opstanak, a taj cilj je realniji nakon što im je u Hanoveru pobjedu osigurao 21-godišnji vezista.

Milinković-Savić (Lacio) - pogodio je protiv Intera i potpisao trijumf Lacija kojim je postao ravnopravan konkurent milanskim timovima u borbi za Ligu šampiona.

Verdi (Napoli) - bio je spreman da odmijeni povrijeđenog Lorenca Insinjea i zablistao je na "Olimpiku" protiv Rome. Prvo je asistirao za gol Arkadijuša Milika, a kasnije se i sam upisao u strijelce.

Raul Garsija (Atletik Bilbao) - trijumf nad Đironom je učinio da baskijski tim opet vjeruje da može do Lige Evrope.

NAPAD

Alkaser (Borusija Dortmund) - španski napadač ne daje golove tako često kao u prvom dijelu sezone, ali je pronašao način da mrežu Volfsburga zatrese dva puta i vrati "milionere" na prvo mjesto.

Benzema (Real Madrid) - kombinovani tim Reala je imao problema protiv Ueske, a Francuz je u finišu maestralno pogodio za konačnih 3:2.

Kin (Juventus) - odlično koristi minute koje dobija u odsustvu Kristijana Ronalda i Paula Dibale. Mladi napadač se nameće, uradio je to i golom za pobjedu protiv Empolija.

Bonus video: