Važni bodovi u borbi za opstanak: Espanjol pobijedio Đironu

128 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Espanjol proslavljaju pobjednički gol, Foto: Laliga.es
Fudbaleri Espanjol proslavljaju pobjednički gol, Foto: Laliga.es
Ažurirano: 06.04.2019. 15:53h

U malom katalonskom derbiju, Espanjol je pobijedili danas u gostima Đironu sa 2:1, u uprvom meču subotnjeg programa 31. kola španske Primere.

Meč je obilovao uzbuđenjima na samom kraju susreta.

Espanjol je poveo golom Serđija Dardera, koji je u 59. minutu uspio da iskoristi lošu intervenciju defanzivaca Đirone i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca donese prednost svojoj ekipi.

Poslije pogotka domaći su napravili nekoliko izmjena i krenuli još ofanzivnije ka golu protivnika što im se na kraju i isplatilo.

U 77. minutu, Munijesa je u kaznenom prostoru Espanjola pogodio loptom u ruku defanzivca gostiju, a sudija je nakon kraćeg vremena odlučio da konsultuje VAR snimak i pokaže na bijelu tačku. Kristijan Stuani je bio siguran izvođač.

U 88. minutu heroj Espanjola Serđi Darder odlučio se na šut sa tridesetak metara, iznenadio golmana Bonoa i donio veoma značajna tri boda svojoj ekipi.

Plavo-bijeli su pobjedom napravili malu bodovnu razliku u odnosu na „donji dom“, pa u posljednjih sedam kola ulaze nešto mirniji od svojih današnjih rivala.

Poraz komplikuje situaciju za Đironu koja se sedam kola prije kraja nalazi na 14. mjestu Primere, sa četiri boda manje od Espanjola koji zauzima jedno mjesto ispred. Domaći su na pet bodova više od Selte koja je prva „ispod crte“, ali imaju i jednu odigranu utakmicu više od svih konkurenata u borbi za opstanak.

Bonus video: