Objavljen javni poziv za rekonstrukciju tribine stadiona u Nikšiću

Vlada će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti Fudbalski savez Crne Gore
727 pregleda 0 komentar(a)
Budući izgled tribine stadiona u Nikšiću, Foto: Uprava javnih radova
Budući izgled tribine stadiona u Nikšiću, Foto: Uprava javnih radova

Uprava javnih radova objavila je tendersku dokumentacija za postupak javne nabavke za rekonstrukciju zapadne tribine stadiona FK "Sutjeska".

Rekonstruisani objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce sa oko 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

"Procijenjena vrijednost investicije iznosi 4,6 miliona eura. Od toga, Vlada Crne Gore će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti Fudbalski savez Crne Gore", saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić, ranije je kazao da na osnovu urađenog Glavnog projekta se "sa sigurnošću može reći da će Nikšić dobiti reprezentativan sportski objekat".

On je, takođe, kazao da sportski projekti u kapitalnom budžetu Vlade zauzimaju značajno mjesto i kao jedan od primjera naveo izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju, u vrijednosti od oko devet miliona eura.

Bonus video: