Delibašić debitovao kao trener: Sezonu smo već spasili igrama u drugom dijelu

Budućnost otpada iz trke za naslov, ostaje finale Kupa
3880 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Delibašić, Foto: Filip Roganović
Andrija Delibašić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.05.2019. 19:17h

Andrija Delibašić, naš proslavljeni fudbaler i bivši reprezentativac, imao je protiv Zete trenerski debi - mijenjao je suspendovanog Branka Brnovića, kao i njegovog prvog pomoćnika Dejana Mrvaljevića.

Pamtiće ga po remiju bez golova, kojim je Budućnost izgubila vjerovatno i posljednju šansu da napravi veliki preokret u trci sa Sutjeskom za titulu.

“Bili smo pod imperativom pobjede, ali uzeli smo bod, koji nam ne znači mnogo. U prvom dijelu se igralo izjednačeno, imali smo blagu inicijativu, ali smo u drugom poluvremenu potpuno dominirali i zaslužili bar jedan gol. Igračima ne mogu da zamjerim ništa, daju sve od sebe tokom cijele druge polusezone. Razumijem ih, jako je teško igrati dobro, imati dobre rezultate, a na tabeli se ništa ne mijenja. To teško pada psihički”, rekao je Delibašić.

Budućnost otpada iz trke za naslov, četiri kola prije kraja zaostatak je i dalje sedam bodova za Sutjeskom, ostaje finale Kupa...

“Ne bih taj meč nazvao da je to meč za spas, mislim da smo je spasili tokom tokom cijelog drugog dijela sezone. Igramo veoma dobro, navijači to prepoznaju, imamo sve veću podršku i to je dobar znak”, naglasio je Delibašić.

Zeta se, s druge strane, učvrstila na poziciji broj tri, kvalifikacije za Ligu Evrope su na vidiku.

“Krasilo nas je ono što nas krasi cijelo vrijeme - timski duh, borbenost, želja... Možda nismo pokazali mnogo sa loptom u posjedu, mogli smo više... Sada sami odlučujemo o plasmanu u Evropu, mislim da smo blizu cilja”, kazao je trener Zete Dejan Roganović.

Bonus video: