Atalanta sve bliža Ligi šampiona, Roma izgubila dva boda u Đenovi

Tim iz Bergama čuva četvrto mjesto nakon pobjede nad Lacijom u Rimu, Napoili obezbijedio drugu poziciju
900 pregleda 1 komentar(a)
Duel Papua Gomesa i Marka Parola, Foto: Beta/AP
Duel Papua Gomesa i Marka Parola, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.05.2019. 17:22h

Kada je Atalanta krajem februara povezala poraze protiv Milana i Torina niko nije mogao ni da nasluti da će nešto više od dva mjeseca kasnije biti glavni favorit za četvrto mjesto na tabeli Serije A.

Nakon velike pobjede u Rimu nad Lacijom (3:1), tim iz Bergama je blizu mjesta koje vodi u Ligu šampiona - ima 62 boda, tri više od Rome.

Atalanta je na "Olimpiku" bila u minusu već od 3. minuta kada je pogodio Marko Parolo, ali je kasnije nadoknadila sve - do poluvremena je poravnao Duvan Sapata, a velike preokret su donijeli Timoti Kastanj i Berat Đimsiti.

Ekipa Đanpjera Gasperinija, koja već 10 utakmica nije poražena, igraće i u finalu Kupa Italije. Rival će joj biti upravo Lacio.

Za Lacio je 90 minuta odigrao crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

Roma je na minus tri od četvrtog mjesta nakon čudnog meča protiv Đenove na "Marasiju".

Na kraju je bilo 1:1, iako su gosti poveli preko Stefana El Šaravija u 82. minutu.

Poravnao je Kristijan Romero u 91, a onda je Đenova u 94. minutu promašila penal - Antonio Mirante je zaustavio Antonija Sanabriju, bivšeg igrača "vučice".

Napoli je preokretom u finišu dobio Kaljari sa 2:1. Gosti su vodili golom Pavoletija u 63. minutu ali nisu izdržali da bi obezbijedili opstanak. Mertens je poravnao u 85. a Insinje je u osmom minutu nadoknade sa penala rastužio goste. Kaljari je ipak u dobroj poziciji jer tri kola prije kraja ima 40 bodova, osam iznad zone ispadanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: