INVESTICIJA OD 8,8 MILIONA EURA

Intenzivirana izgradnja fudbalskog stadiona na Cetinju

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica
940 pregleda 1 komentar(a)
"Izvođač proteklih dana intenzivirao aktivnosti", Foto: Uprava javnih radova
"Izvođač proteklih dana intenzivirao aktivnosti", Foto: Uprava javnih radova
Ažurirano: 17.05.2019. 14:03h

Izgradnja fudbalskog stadiona na Cetinju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su radovi na betonskoj konstrukciji Istočne i Zapadne tribine, saopšteno je tokom redovnog sastanka inženjerskog tima izvođača radova, kompanije "Erlang" i predstavnika Uprave javnih radova.

Kako se navodi u saopštenju Uprave javnih radova, radovi su se početkom ove godine odvijali usporenom dinamikom, usljed loših vremenskih uslova, te da je izvođač proteklih dana intenzivirao aktivnosti.

"Ovaj izuzetno značajan sportski objekat ne samo za grad Cetinje, već i za cijelu Crnu Goru, realizuju Vlada Crne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore, pri čemu će Vlada kroz kapitalni budžet zaključno sa idućom godinom investirati oko 4,4 miliona eura. Vrijednost kompletne investicije iznosi blizu 8,8 miliona eura, a rok za završetak radova je kraj naredne godine", navodi se u saopštenju.

Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica.

Projektom je predviđeno da na istočnoj tribini budu 2.103 mjesta i 98 u ložama, dok je kapacitet zapadne tribine 2.129 gledalaca i 145 u ložama.

Sjeverni dio stadiona raspolagaće sa 717 mjesta, a južni prizemni dio opredijeljen je za komercijalne sadržaje, orjentisane prema pristupnom trgu.

"Pored novog stadiona na Cetinju, Vlada Crne Gore, posredstvom Uprave javnih radova, trenutno realizuje i druge kapitalne sportske projekte. Tako je nedavno raspisan tender za rekonstrukciju tribine stadiona "Sutjeske" u Nikšiću, a u toku je i rekonstrukcija zatvorenog bazena “Nikša Bućin” u Kotoru", navodi se u saopštenju.