PRAVNA KOMSIIJA FSS PRIHVATILA INICIJATIVU

Crvenoj zvezdi priznata titula iz 1946. godine

Komisija u sastavu Dragan Šuput (predsjednik), Veljko Radulović (potpredsjednik), Vladimir Vuletić (član), Dragan Milošević (član) i Božidar Beronja (član) priznala je crveno-bijelima 30. titulu
1997 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Betaphoto
Ilustracija, Foto: Betaphoto

Pravna komisija Fudbalskog saveza Srbije prihvatila je incijativu Crvene zvezde da joj se prizna titula iz 1946. godine, piše b92.

Komisija u sastavu Dragan Šuput (predsjednik), Veljko Radulović (potpredsjednik), Vladimir Vuletić (član), Dragan Milošević (član) i Božidar Beronja (član) priznala je crveno-bijelima 30. titulu.

Iz Ljutice Bogdana su početkom marta zvanično podnijeli inicijativu sa zahtjevom da Skupština FSS, kao najviši organ Saveza, prizna osvojenu titulu iz 1946. godine.

Na sjednici Pravne komisije, koja je održana u petak, odlučeno je da se Zvezdi prizna titula, što će u velikoj mjeri uticati na konačnu odluku, koju donose delegati Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (utorak, 14. maj).

Kako se navodi, tri člana komisije glasala su za, protiv je bio Vuletić, dok je predsjednik Šuput bio uzdržan.

Protiv ove odluke bili su Partizan i Spartak. Subotičani su smatrali da njima podjednako pripada titula iz 1946. godine, pošto su oni bili pobjednici u prvenstvu Vojvodine.

Spartak je tako ostvario pravo učešća u Prvoj saveznoj ligi za sezonu 1946/1947, baš kao i Zvezda, koja je iste godine bila najbolja u Srbiji. Na osnovu toga su crveno-bijeli podnijeli zahtjev da im se prizna, što im je Pravna komisija i uradila.

Fudbalski savez Hrvatske je na isti način dodelio još jedan trofej Hajduku, pošto je ekipa iz Splita te 1946. godine bila prva u ligi Hrvatske.

Preporučujemo za Vas