Tuhel: Teroristički napad je kriv što nisam u Borusiji

"Ponašanje poslije napada i njegove posljedice stvorile su ogromnu netrpeljivost između mene i izvršnog direktora Joakima Vackea. Činjenica je da sam ja bio u autobusu, a on nije i ne zna šta smo proživjeli. Ipak, natjerao nas je da igramo sjutradan i izgubimo", rekao je Tuhel
0 komentar(a)
Tomas Tuhel Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Tomas Tuhel Borusija Dortmund, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.03.2018. 15:24h

Tomas Tuhel se pojavio na svjedočenju napadaču na autobus Borusije prošle godine i pričao o nekim stvarima koje do danas nisu bile poznate.

Tuhel više nije na klupi "milionera", a misli da bi i dalje vodio ekipu da nije došlo do terorističkog napada u noći kada je Borusija trebalo da igra sa Monakom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Na pitanje tužioca da li bi ostao trener Borusije da se napad nije dogodio, Tuhel je odgovorio:

"Mislim da bih. Pretpostavljam. Ponašanje poslije napada i njegove posljedice stvorile su ogromnu netrpeljivost između mene i izvršnog direktora Joakima Vackea. Činjenica je da sam ja bio u autobusu, a on nije i ne zna šta smo proživjeli. Ipak, natjerao nas je da igramo sjutradan i izgubimo. Slažem se stoprocentno sa izjavama ostalih igrača, nikako nije trebalo da igramo utakmicu poslije napada", rekao je Tuhel.

Kapiten Borusije Marcel Šmelcer je istakao da i danas osjeća posljedice.

"Još uvijek se trznem kada tanjir ispadne ili dok vozila sporo prolaze pored mene. Nijedan igrač nije spavao u noći kada su bombe eksplodirale. Bili smo srećni što smo se živi vratili porodicama", kazao je Šmelcer.

Bonus video: