Evrogolovi Božovića, Kordića, Krstovića...

Igrači koji su obilježili 34. kolo Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
1284 pregleda 0 komentar(a)
Draško Božović (Budućnost) i Vladan Kordić (Grbalj), Foto: Savo Prelević
Draško Božović (Budućnost) i Vladan Kordić (Grbalj), Foto: Savo Prelević

Efikasno, 34. kolo Telekom 1. CFL, u kojem je postignuto 20 golova na šest utakmica. Reklo bi se očekivano, jer su pojedine ekipe završile posao pred sam finiš šampionata, ili su na najboljem putu da ga završe.

Čak 15 od 20 golova postignuto je u Podgorici, na mečevima Budućnost - Grbalj (4:3) i OFK Titograd - Mornar (6:1). Viđeno je i nekoliko evrogolova, a izdvajaju se pogoci Draška Božovića iz Budućnosti, Vladana Kordića iz Grblja i Nikole Krstovića iz Zete.

Ovo su igrači koji su obilježili minulu rundu domaćeg šampionata.

Stefan Popović (Petrovac) - Sačuvao gol u Pljevljima za ključnu pobjedu - Petrovac je dva kola prije kraja izborio opstanak bez baraža.

Marko Roganović (OFK Titograd) - Šest komada primio je na Starom aerodromu novi drugoligaš, Mornar, kojeg su Podgoričani probijali sa svih pozicija, pa i sa desnog beka.

Periša Pešukić (Budućnost) - “Bezbroj” ponavljanja, centaršuteva i većina golova Budućnosti koja je došla s njegove, desne strane.

Nenad Vujović (Petrovac) - Na pravom mjestu, u pravo vrijeme, za opstanak u ligi - gol Vujovića Rudaru u Pljevljima oraspoložio je Petrovčane pred dva posljednja kola.

Stefan Cicmil (Sutjeska) - Lider na Trešnjici nije morao da dobije, ali nije smio ni da izgubi. U posljednjih 15 minuta Zeta je napadala sa igračem više, ali Sutjeska nije imala problema da se odbrani.

Đorđije Vukčević (Zeta) - Igao štopera, umjesto lijevog beka, i bio jedan od najboljih u timu Zete.

Mirko Raičević (OFK Titograd) - Kvalitetna, jednočasovna “rola” iskusnog kapitena OFK Titograda - 37-godišnji vezista zamijenjen je u 60. minutu, kada je njegova ekipa već vodila 5:0 protiv Mornara.

Goran Milojko (Zeta) - Golubovčani su na korak od potvrde trećeg mjesta i sigurnog plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope. Milojko je jedan od predvodnika tima.

Draško Božović (Budućnost) - Postigao fenomenalan, najljepši gol kola, za 4:3 u pobjedi nad Grbljem. Nije samo gol obilježio njegovu, sjajnu partiju - namjestio je prvi, pokrenuo akciju kod drugog gola, učestovao u većini opasnih napada. Odlična forma veziste Budućnosti u drugom dijelu sezone.

Marko Ćetković (Sutjeska) - Perfektna asistencija Božu Markoviću za 1:1 protiv Zete na Trešnjici - Nikšićani su ugrabili vjerovatno i ključni bod u borbi za titulu.

Zoran Petrović (OFK Titograd) - Probudio se tek u finišu sezone, protiv Mornara dao prve proljećne golove (dva). Ukupno četiri na kontu ove sezone nije zadovoljavajući učinak nekada najboljeg strijelca lige, ali ostala su još dva kola...

Dejan Zarubica (Budućnost) - Mogao je da se proslavi, protiv odbrane Grblja koja u drugom poluvremenu bila prozirna kao sir, ali je postigao treći gol (drugi u dresu Budućnosti), prije toga učestvovao u akciji kod drugog.

Mamadu Mendi (OFK Titograd) - Senegalac je dao pet golova za Titograd u drugom dijelu sezone i definitivno je opravdao očekivanja.

Vladan Kordić (Grbalj) - Dva efektna gola Budućnosti pod Goricom, drugi maestralan, za TV špice, udarcem preko glave. Ukupno, deset golova ove sezone za ofanzivca Grbljana.

Nikola Krstović (Zeta) - Još jedna golčina koja je obilježila kolo - sa više od 20 metara, u same raklje golmana Sutjeske Giljena. Potvrda prvog mjesta na listi strijelaca - 14 golova.

Mihailo Perović (Budućnost) - Dva pogotka, stativa, još nekoliko šansi - izigrao se pred golom Grblja.

Božo Marković (Sutjeska) - Njegov jedanaesti gol ove sezone, na gostovanju Zeti, mogao bi Nikšićanima da donese titulu. Još samo da izabranici Nikole Rakojevića odrade posao u nedjelju.

Bogdan Milić (Iskra) - Danilovgrađani su nadomak luke spasa, a iskusni napadač je u pobjedi nad Lovćenom od 2:0 učestvovao golom i asistencijom

Bonus video: