Mesi se probudi na dan utakmice i odluči kako će se završiti

"Leo se probudi na dan utakmice i odluči da li će njegov tim da pobijedi ili ne. U fudbalu je tim najvažniji, ali samo ako nisi Mesi. On odluči devet od 10 utakmica, on odlučuje ishod. Ako mu se baš igra, niko ne može da ga zaustavi. Niko nije bolji od njega", rekao je Aimar
1 komentar(a)
mesi aimar, Foto: Reuters
mesi aimar, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.03.2018. 09:58h

Malo je poznato da je jedan od idola Lea Mesija, pored Dijega Maradone naravno, i Pablo Aimar, nekada veliki talenat argentinskog fudbala.

Mesi je nekoliko puta kazao da je Aimar, bivši igrač Saragosa, Valensije i Benfike, jedan od onih na koje se Mesi ugledao kada je počinjao fudbalski put.

"Pričali smo o tome i zaista mi je čast. Vidio je u meni fudbal koji voli - stalno sam gledao naprijed, tražio sam loptu, želio sam da napadam... I nikada nisam prestao da uživam u fudbalu. To je ono što mu se dopalo kod mene", rekao je Aimar, koji sada ima 38 godina i u januaru je završio karijeru, odigravši posljednji meč u dresu Estudiantesa iz Río Kvarta, gdje je i počeo karijeru.

Aimar sada uživa gledajući Mesija...

"Leo se probudi na dan utakmice i odluči da li će njegov tim da pobijedi ili ne. U fudbalu je tim najvažniji, ali samo ako nisi Mesi. On odluči devet od 10 utakmica, on odlučuje ishod. Ako mu se baš igra, niko ne može da ga zaustavi. Niko nije bolji od njega", rekao je Aimar.

Ni Maradona?

"Jeste, ali nije trajao tako dugo. Zbog toga Kristijano Ronaldo zaslužuje poštovanje, jer se nosi sa Mesijem toliko godina. Mesi je broj jedan, a Kristijano je zvijer. Mesi ima nešto što niko drugi nikada nije imao, a njegova zvijezda trahe više od deset godina", rekao je Aimar.

Bonus video: