Kosovo analizirano, Marko Janković poručuje: Dobri su, ali imaćemo dosta prostora

Crna Gora i Kosovo u petak u 20.30 pod Goricom igraju meč 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
2690 pregleda 0 komentar(a)
Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković i Marko Janković, Foto: Filip Roganović
Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković i Marko Janković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.06.2019. 19:07h

Kosovo je ozbiljna reprezentacija, samouvjerena, ofanzivna, ali Crna Gora će imati dosta prostora u napadu i imaće dobru šansu da pobijedi, čak i bez najboljih igrača i pred praznim tribinama, poručuje vezista Marko Janković.

Crna Gora i Kosovo u petak u 20.30 pod Goricom igraju meč 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Utakmica će se zbog kazne Uefe igrati pred praznim stadionom.

"Bliži se meč, upravo smo ih analizirali - u pitanju je jako ozbiljna ekipa, pored toga što imamo puno otežavajućih okolnosti oko sastava. Ali, navikli smo na to, ne sjećam se kada smo bili u punom sastavu. To što neće biti navijača je dodatna otežavajuća okolnost, jer je kraj sezone, igrači su umorni i veoma je bitan taj psihološki faktor, 'podstrek' koji bismo imali sa tribina. Ali i bez toga, bićemo spremni, sve ide svojim tokom", napominje Janković.

Kosovo je do sada odigralo jedan meč u kvalifikacijama, baš kao i Crna Gora ima jedan bod, osvojen takođe protiv Bugarske (1:1), ali na domaćem terenu.

Upravo taj meč, igran u martu na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini, bio je predmet analize stručnog štaba i fudbalera.

Gdje je šansa Crne Gore?

"Jako su ofanzivna ekipa, igraju visoki presing. Kada bismo dobro započeli napad, kada bismo uspjeli da se tačnim pasovima oslobađamo lopte iz posljednje linije, otvorio bi nam se veliki prostor u napadu", ističe Janković.

"Za to, međutim, treba dosta koncentracije. Moramo da pokušamo istovremeno da igramo i mirno brzo - da tačnim pasovima kontrolišemo utamicu".

Nema velikog pritiska, nema utakmica koje "moraju" da se dobiju, ističe krilni vezista italijanskog SPAL-a.

"Nemamo pritisak - jeste da ćemo dati sve od sebe, ali to je fudbal, naspram nas je takođe vrlo ozbiljna ekipa, tako da neće biti tragedija ni ako se ne ostvarimo željeni rezultat. Naravno, idemo na pobjedu, daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda", naglašava Janković.

Kosovo dolazi - da pobijedi, barem prema izjavama njihovih fudbalera.

"To što u najavi meča ne prihvataju bod, dovoljno govori o njihovom samopouzdanju. Sigurno da imaju razloga za takav stav, dobra su ekipa, sa dosta dobrih pojedinaca i pokušaće da osvoje tri boda. Pitamo se, međutim, i mi, a biće jako bitan psihološki faktor - ko bude imao više želje, može da bude presudno".

Željan sam utakmica, forma mi je na nivou

Nakon januarske operacije trbušnog zida, ne prelaska iz Partizana u SPAL, Janković je kako se bliži kraj sezone dobijao sve veću minutažu, i pored još jedne povrede koju je imao u međuvremenu.

"Poslije pauze ponovo sam u trenažnom procesu, odigrao sam tri-četiri utakmice na kraju sezone, povećala mi se minutaža u klubu, tako da će mi ove dvije utakmice jako dobro doć - željan sam utakmica i dokazivanja i mislim forma mi je na dosta dobrom nivou", zaključio je Janković.

Bonus video: