Valensija nastavila seriju, Betis siguran protiv Espanjola

Valensija je trenutno prestigla Real Madrid koji ima utakmicu manje i sada se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa 59 bodova.
59 pregleda 1 komentar(a)
Valensija, Foto: Laliga.es
Valensija, Foto: Laliga.es
Ažurirano: 17.03.2018. 21:55h

Valensija je odličnu formu potvrdila sedmom uzastopnom utakmicom bez poraza - kod kuće je danas savladala Alaves sa 3:1, i uknjižila šestu pobjedu u posljednjih sedam susreta, treću uzastopnu.

Valensija se povela poslije duplog pasa Rodriga i Zaze na malom prostoru, kada je Italijan perfektno odmerenim kratkim dodavanjem iza leđa odbrane "izbacio" naturalizovanog Brazilca samog pred golmana Garsiju.

Garsija je izvanredno branio tokom cijele utakmice, ali u 33. minutu nije mogao da zaustavi ni udarac Zaze sa pet metara, na centaršut Pareha sa desnog boka - 2:0.

Alaves je u 49. minutu smanjio iz protivnapada, kome je pogrešnom procjenom leta lopte kumovao lijevi bek domaćih Gaja, ali samo pet minuta kasnije ponovo je bilo dva gola razlike. Soler je uputio opasan centaršut, a Lagvardija nespretno reagovao i matirao Garsiju.

Valensija je trenutno prestigla Real Madrid koji ima utakmicu manje i sada se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa 59 bodova.

Betisa je na svom terenu bio siguran protiv Espanjola sa 3:0, pa je upisao 13. pobjedu od početka šampionata i osmi je na tabeli sa 43 boda, dok je Espanjol na 13. poziciji sa 35 osvojenih bodova.

Golove za pobjednički tim na večerašnjem meču postigli su Firpo Žunior u 34, Rijad Budebuz u 56. i Francisko Gurero u 69. minutu.

Hetafe je u gostima pobijedio Real Sosijedad 2:1.

Sosijedad je poveo u 23. minutu golom Vilijana Žozea, ali je Sosijedad u završnici prvog poluvremena stigao do izjednačenja i najavio preokret. Stijrelac je u 45. minutu bio Djane Dakonam.

Ekipa Hetafea je do pobjede stigla u 51. minutu kada je precizan bio Anhel.

Hetafe je trenutno deveti na tabeli sa 39 bodova, dok je Real Sosijedad 14. sa 33 boda.

Deportivo La Korunja i Las Palmasa igrali su neriješeno 1:1, u prvoj utakmici subotnjeg programa 29. kola španske Primere.

Gosti sa Kanarskih ostrva su poveli već u 3. minutu kada je precizan bio hrvatski ofanzivni vezista Alen Halilović (igra na pozajmici iz Hamburgera), koji je odlično prošao po desnom krilu u sredinu, precizno šutirao sa nekih 18 metara i pogodio donji desni ugao mreže gola golmana Depora Rubena.

Deportivo je izjednačio u 22. minutu, kada je na asistenciju Lukasa Pereza, glavom pogodio Raul Albentosa.

Remi nije dobar za nijednu ekipu, pošto se obje nalaze u zoni ispadanja.

Las Palmas se nalazi na 18. poziciji sa 21 bodom, dok je mjesto niže Deportivo sa bodom manje. Posljednja je Malaga sa 13 bodova, a u sigurnoj zoni Levante sa 27 bodova.

Rezultati 29. kola

Deportivo - Las Palmas 1:1

Albentosa 22 - Halilović 3.

Valensija - Alaves 3:1

Rodrigo 19, Zaza 33, Lagvardija (autogol) 54 - Sobrino 49.

Sosijedad - Hetafe 1:2

Vilijan-Žoze 23 - Dakonam 45, Anhel 51.

Betis - Espanjol 3:0

Žunior 34, Budebuz 56, Gerero 69.

Petak

Levante - Eibar 2:1

Nedjelja: Leganes - Sevilja (12), Barselona - Atletik Bilbao (16.15), Viljareal - Atletiko Madrid (18.30), Selta - Malaga, Real Madrid - Đirona (20.45)

Bonus video: