Junajted u polufinalu, Old traford se ponovo komešao, Murinjo bijesan

Plasman u polufinale ranije danas je izborio Totenhem, ubjedljivom pobjedom protiv Svonsija u gostima (3:0). Sjutra se sastaju Lester - Čelsi i Vigan - Sautempton
1 komentar(a)
lukaku, Foto: Reuters
lukaku, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2018. 22:31h

Utjeha, slaba, ali bolje i bilo kakva - Mančester junajted je u polufinalu FA kupa, nakon očekivane pobjede nad Brajtonom 2:0, četiri dana nakon eliminacije iz Lige šampiona i žestokih napada na Žozea Murinja.

Pobjeda neće zaustaviti kritike, "Old traford" se ponovo komešao od nezadovoljstva, nije bilo mnogo razloga za slavlje, iako su "đavoli" ostali u igri za trofej.

To je potvrdio i Murinjo, žestokom reakcijom.

"Nisam zadovoljan. Bili smo bez želje, bez pravog karaktera, bez klase... Lako je kada je sunce, kada sve ide kako treba, a kada je mrak, kada su teški dani, tada se vidi ko ima pravi karakter. Tražio sam reakciju nakon Sevilje, ali od svih, a dobio sam je samo od nekoliko njih, koji su imali mentalnu snagu i kvalitet za to", rekao je Murinjo.

Junajted je poveo u 37. minutu iz druge šanse na meču. Matić je pronašao Lukakua, koji je glavom pogodio iz peterca.

U nastavku je viđena kopija utakmice sa Seviljom, domaćin nije imao napadačke aspiracije u skladu sa veličinom kluba i snagom tima, ali Brajton, srećom po Murinja, nije kalibar španskog tima.

Drmala se u nekoliko navrata odbrana Mančestera, sve do 84. minuta je bilo neizvjesnosti.

Tada je Matić riješio dileme, takođe glavom, nakon ubacivanja Janga, i iz prvog šuta ka i u okvir gola Brajtona u drugom poluvremenu.

"Matić je bio kao ostrvo u moru nezainteresovanih igrača, od kojih su mnogi čini mi se željeli da budu na klupi, a ne na terenu. Rezultat je jedno, ne mora da se pobijedi, ako trener vidi nešto što želi. Ponekad je trener frustriran i kada njegov tim pobijedi, a ne uradi se ono što se očekuje", kazao je Portugalac.

Plasman u polufinale ranije danas je izborio Totenhem, ubjedljivom pobjedom protiv Svonsija u gostima (3:0).

Sjutra se sastaju Lester - Čelsi i Vigan - Sautempton.

Bonus video: