Leo Mesi prvi put na vrhu liste najbogatijih sportista svijeta

Iza Mesija su Kristijano Ronaldo (109) i Nejmar (105), s tim da je proračun pravljen prije afere u kojoj se našao Brazilac
4944 pregleda 0 komentar(a)
Leo Mesi, Foto: AP
Leo Mesi, Foto: AP

Leo Mesi je u karijeri osvojio pet Zlatnih lopti, ima sve moguće trofeje sa Barselonom, za mnoge (većinu) vjerovatno je najbolji fudbaler svih vremena, a danas se prvi put našao na vrhu liste najbogatijih sportista svijeta.

Magazin "Forbes" je objavio spisak sportista sa najvećom godišnjom zaradom, na kome je lider Mesi sa 127 miliona dolara - 92 miliona od ugovora sa klubom, 35 od sponzora.

Prvi put su tri fudbalera na vrhu. Iza Mesija su Kristijano Ronaldo (109) i Nejmar (105), s tim da je proračun pravljen prije afere u kojoj se našao Brazilac.

U posljednjih 19 godina, na vrhu liste magazina "Forbs" do sada su bila samo trojica sportista - čak 12 puta najviše je u godini zaradio golfer Tajger Vuds, četiri puta na vrhu je bio bokser Flojd Mejveder, a dva puta Ronaldo.

Iza fudbalske trojke su Saul "Kanelo" Alvares (94 miliona) i Rodžer Federer (93,4 miliona).

Top 10 kompletiraju Rasel Vilson i Aron Rodžers (američki fudbal), te košarkaški asovi Lebron Džejms, Stef Kari i Kevin Durent.

Od sportista sa prostora bivše Jugoslavije na listi od 100 najbogatijih su Novak Đoković (17. mjesto, 56 miliona dolara) i Nikola Jokić (89. mjesto, 26,2 miliona).

Bonus video: