ODGOVOR DIREKTORA CRVENE ZVEZDE

Terzić: Ne razumijem ludilo Savićevića, Zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime

"Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i poslije ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala", rekao je Zvezdan Terzić
25731 pregleda 71 komentar(a)
Zvezdan Terzić, Foto: BRANISLAV BOZIC
Zvezdan Terzić, Foto: BRANISLAV BOZIC

Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde, ekspresno je odgovorio na navode Dejana Savićevića da je "bacio bombu na fudbal u Crnoj Gori", te da je bio ključni izvršilac u ucjenjivačkoj kampanji, koja je rezultirala odlascima Ljubiše Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića iz reprezentacije na dan meča sa Kosovom.U odgovoru Terzić navodi da je to bila lična odluka fudbalera.

"Rekao sam prije nekoliko dana da ne treba miješati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo", naveo je Terzić.

"Savićević je prije dva mjeseca poslije žrijeba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i pet igrača iz Srbije. Tada je kao odgovoran i mudar predsjednik trebalo da ih sve pozove i pita: 'Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?'. Zašto to tada nije uradio je pitanje za njega. Ne razumijem ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji jer sve što je izrekao je laž. Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova, a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i doživljavamo kao nezavisnu, ali bratsku nam državu", naveo je Terić, a prenosi Sport klub.

"Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu služi na čast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i poslije ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala", rekao je Zvezdan Terzić.