Nije arogantan, već samouvjeren, kod Zidana bi dotakao zvijezde

U klubu u kome je Pol Pogba počeo nadaju se da će njegov naredni klub biti Real
3196 pregleda 0 komentar(a)
Pol Pogba, Foto: Joan Monfort
Pol Pogba, Foto: Joan Monfort

Jedna od najvećih enigmi prelaznog roka je Pol Pogba. Mediji spekulišu da želi da ide iz Mančester junajteda, njegov agent Mino Rajola je kazao da francuski as nije zadovoljan tretmanom na Old trafordu, dugo je na meti zbog kontroverznog ponašanja...

Pominju se Real i Juventus kao buduće destinacije 26-godišnjeg veziste.

Pogbin put počeo je u jednoj od najboljih fudbalskih akademija u Francuskoj, pa i u Evropi – Avru.

Tu je kao dječak učio fudbal, disciplinu, prolazio kroz napornu obuku prije nego što je sa 18 godina prvi put došao na Old traford.

U klubu u kome je počeo nadaju se da će njegov naredni klub biti Real.

“Bilo bi veoma interesantno vidjeti kako će Pol surađivati za Zidanom. Real bi njegov dolaskom postao bolji tim – sa posebnim igračem i posebnim trenerom. To je fantastična ideja”, kazao je Fransoa Rodriges, direktor fudbalske akademije Avra.

Zidan je više puta ponovio da izuzetno cijeni Pogbu kao fudbalera, ali i kao ličnost, bez obzira na njegov često problematičan karakter.

“Pol je osoba koja uvijek ispituje sebe, on traži način da bude još bolji. Znam da u Mančester junajtedu ne napreduje onako kako bi želio i u skladu sa svojim potencijalom. Real sada stvara novi tim, veliki tim, a on bi imao status lidera i to ga privlači. Još kada ga Zidan želi – mislim da njegov poziv ne bi mogao da odbije”, kazao je Rodriges.

“Pol traži novi izazov. On je takmičar. U Junajtedu je dostigao maksimum, ne može naprijed. U Realu bi imao prostor da napreduje, a sa Zidanom bi sazrio kao ličnost. Zidan zna kako sa igračima, nije konfliktan, smiruje strasti, a takav čovjek je potreban da bi obuzdao Polov karakter”, smatra Frank Sale, direktor skautske službe Avra.

Ljudi iz Avra dobro znaju Pogbu i tvrde da nije riječ o igraču koji želi sukobe na terenu i van njega...

“On je momak sa jakim karakterom, veoma je siguran u sebe. Nije isto biti arogantan i vjerovati u sebe. On je jaka ličnost, a jake ličnosti su samouvjerene. Nije arogantan, možda izgleda tako, ali uvjeravam vas da je sjajan momak, velikog srca”, rekao je Sale.

Kada su ga prvi put uočili na fudbalskom terenu, skauti Avra su bili svjesni da je riječ o potencijalu za najveće domete.

“On je kao dječak bio gazda na terenu. Nevjerovatno je kako je odudarao od ostalih. Bio je moćan, inteligentan u igri, odmah se vidjelo da je toliko jak da ima sve kvalitete budućeg velikog igrača. Došao je do visina, ali može još više”, siguran je Sale.

Pogba se nije oglašavao ovog ljeta, čeka rasplet situacije, ali igranje u Ligi Evrope nije nešto što ga privlači, kao ni činjenica da Junajted nije ozbiljan kandidat za trofej u Premijer ligi.

Bonus video: