Gotovo (ni)je: Budućnost ne želi dramu, već drugu pobjedu

Podgoričani večeras (20.45), u revanšu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, dočekuje estonsku Trans Narvu nakon pobjede od 2:0 u prvom meču na Baltiku. Na tribinama i ukrajinski skauti, Zarja čeka protivnika u 2. kolu
3807 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Mijić, Mihailo Perović i Luka Mirković, evropski aduti Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Miloš Mijić, Mihailo Perović i Luka Mirković, evropski aduti Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2019. 07:43h

Nije gotovo - poručuju iz Budućnosti pred revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Trans Narve.

A sve sluti da jeste. “Plavi” imaju velikih 2:0 sa gostujućeg terena, na kome su prije sedam dana pokazali da su bolji i ozbiljniji tim od estonskog.

- Mislim da je javnost podcijenila našeg rivala, a mi koji smo igrali protiv njih znamo da nije tako. To je ekipa koja bi se u našoj ligi borila za vrh tabele. Tako je, međutim, kada igra Budućnost - jedno je što sam uvijek optimista i što zaista vjerujem u moj tim, a drugo je to što se na dobar rezultat Budućnosti gleda kao na nešto što je očekivano, dok se od svakog kiksa pravi drama - naglasio je trener Branko Brnović.

Jasno je, ipak, da kapital koji su donijeli sa Baltika daje njegovom timu mirnoću u borbi za prolaz u naredno kolo i duele sa ukrajinskom Zarjom.

- Neću igračima da dozvolim da razmišljaju unaprijed. Želimo da potvrdimo pobjedu iz prvog meča, ne želimo da dozvolimo iznenađenje - ne kažem da ispadnemo, ali ne bi valjalo ni da igramo neriješeno, eventualno da izgubimo 2:1. Ne bi to bilo dobro za samopouzdanje. Ponoviću - ne plašimo se nikoga, ali nećemo ni podcijeniti nikoga - kazao je Brnović.

Na oprez pozivaju i rezultati koje su estonski timovi ostvarili protiv eks-Ju predstavnika. Šampion Kalju je eliminisao makedonsku Škendiju, pobjedom u gostima 2:1, Flora je na svom terenu savladala Radnički iz Niša (2:0).

- Neće se oni predati lako, ako mislimo da je gotovo - biće problema. Jedan primljeni gol i može da dođe do panike. Igrači su, mislim, toga svjesni - rekao je Brnović.

- Jednom nogom smo u drugom kolu, ali želimo da odigramo maksimalno, da pokažemo da smo bolji i da zahvalimo navijačima, koji su nas bodrili u Estoniji - nadovezao se Draško Božović.

Na tribinama stadiona pod Goricom biće ukrajinski skauti, koji će sa posebnom pažnjom, zbog rezultata iz prvog meča, analizirati Budućnost.

- Čuli smo da dolaze, ali nas ne zanima. Idemo redom, nama je bitno da smo mi spremni, a ne to ko nam je preko puta. Naravno, interesuju nas neke stvari protivničkih timova, ali ne toliko da bismo se opterećivali - rekao je Brnović.

Potencijalni dueli sa ukrajinskom Zarjom, dodatni je motiv za igrače.

- Želimo da se prikažemo evropskoj javnosti na većem nivou, to je velika šansa i za mlađe momke, i za nas iskusnije, ali i važno nam je zbog navijača koji zaslužuju što više jakih i pravih utakmica - rekao je Božović.

Utakmica Budućnost - Trans Narva počinje u 20 i 45, sudi Bugarin Stefan Apostolov.

U tim se teško ulazi, ali lakše izlazi

Brnović kaže da se ne opterećuje ko je rival njegovom timu, ali priznaje da ga “opterećuje” izbor igrača koji će početi meč.

- Imam slatke muke, posebno u ofanzivnom dijelu. Čak sam juče i rekao da bih volio da makar neko radi malo slabije, pa da mi olakša odluku ko da igra, a ko ne. Ali baš ovakve utakmice, kakva je večerašnja, veoma su važne. Tih 11 momaka koji izađu samo sami sebe mogu da eliminišu iz tima za ubuduće. Konkurencija je jaka pa se teško ulazi u startnu postavu, a lakše izlazi - još jednom je Brnović pozvao na maksimalnu ozbiljnost. Podgoričani su oslabljeni, opet u timu neće biti povrijeđenog Petra Grbića, koji će, kako sada stvari stoje, propustiti i oba meča sa ukrajinskom Zarjom, naravno ako dođe do tih duela.

Bonus video: