Prosinečki: Džeko želi u Inter, tamo bi mogao osvojiti neki trofej

"Za mene je Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu. Ovo ne govorim zato što sam mu selektor. Može da igra na vrhunskom nivou još dvije, tri godine", kazao je Veliki Žuti
1042 pregleda 0 komentar(a)
Robert Prosinečki, Foto: AP/Alessandro Di Marco
Robert Prosinečki, Foto: AP/Alessandro Di Marco

Selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki kazao je da napadač te reprezentacije Edin Džeko želi da napusti Romu i pređe u Inter.

Bosanski napadač se povezuje se Interom od kraja prošle sezone, ali u Romi i dalje ne pomišljaju na prodaju.

"Za mene je Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu. Ovo ne govorim zato što sam mu selektor. Može da igra na vrhunskom nivou još dvije, tri godine", kazao je Veliki Žuti.

Džeko je u Romi od 2015. kada je stigao iz Mančester sitija.

"Često smo razgovarali o Interu i o eventualnom transferu. Volio bih da ode u klub gdje bi imao veće šanse da osvoji neki trofej. Konte mi je rekao da je Džeko tip napadača kojeg želi u klubu. Siguran sam da bi uživao u Interu", kazao je Prosinečki.

Osim u Romi i Sitiju, Džeko je igrao za Volfsburg. Pamti se čuvena 2009. godina kada je u tandemu sa Grafiteom njemačkom timu donio titulu.

"Gdje god da je igrao - od Volfsburga preko Sitija, do Rome - ostavio je veliki trag i postigao mnogo golova", rekao je Prosinečki.

Bonus video: