Čakar i Mulalić slažu novi Rudar, stižu još četiri pojačanja

Nakon povratka Janketića i Mardaka, Pljevljake će pojačati Predrag Kašćelan, Ermin Seratlić, Igor Ćuković i Marko Krasić
1772 pregleda 0 komentar(a)
Milivoje Mrdak opet će nositi dres Rudara, Foto: FK Rudar
Milivoje Mrdak opet će nositi dres Rudara, Foto: FK Rudar

Rudar užurbano slaže sklapa za predstojeću sezonu.

Vremena je sve manje - samo pet dana ostalo je do premijernog duela protiv Budućnosti u Podgorici.

Pljevljaci su prinuđeni da u hodu sklapaju tim i pripremaju se za početak takmičarskih obaveza, pošto su zbog velikih finansijskih problema i traženja izvora finansiranja žestoko kasnili i sa imenovanjem trenera, i sa početkom priprema.

Sportski direktor Damir Čakar i novi-stari trener Edis Mulalić polako slažu kockice.

Nakon Milivoja Mrdaka i Velizara Janketića, koji su se vratili pod Golubinju, novi članovi Pljevljaci će dobiti još četiri nova pojačanja.

Predrag Kašćelan, nekadašnji defanzivac Bokelja, Grblja i nekoliko inostranih klubova, pojačaće odbranu Rudara, javlja fejsbuk stranica pljevaljskog kluba.

Stiže i Ermin Seratlić, lijevo krilo, koji je do ovog ljeta nastupao za Mladost Lješkopolje (sadašnju Podgoricu), nekada i za OFK Titograd (tadašnju Mladost).

Rudar će pojačati još jedno poznato ime sa naših prostora - Igor Ćuković, nekadašnji defanzivac Sutjeske, doskora igrač češkog Znojma, zaoštriće konkurenciju na mjestu štopera.

To nije sve, jer stiže i iskusni vezista Marko Krasić, koji dolazi kao slobodan agent nakon nekoliko sezona provedenih u Hong Kongu.

"Nije lako, pregovori su u toku, tačno je da su se vratili Mrdak i Janketić, ali znamo da moramo dovesti još igrača. Vremena je sve manje, a nas očekuje težek posao. U stalnom sam kontaktu sa šefom stručnog Štaba Edisom Mulalićem i sve radimo u dogovoru sa njim", kazao je juče za PV portal sportski direktor Rudara Damir Čakar.

U odnosu na prošlogodišnji tim, koji je u baražu izborio opstanak, dres Rudara i dalje će nositi Adis Kuč, Danilo Marković, Ivan Racković, Marko Vuković i Željko Tomašević, vrlo moguće i Janko Simović.

Rudar je tek prije pet dana obezbijedio sredstva za takmičenje u Telekom 1. CFL, pošto je Opština Pljevlja u partnerstvu sa Rudnikom uglja obezbijedila klubu 70.000 eura Rudaru kao interventnu pomoć za početak prvenstva.

Bonus video: