Brnović: Zbog jedne slabe utakmice digla se velika prašina (VIDEO)

Trener Budućnosti Branko Brnović kaže za "Vijesti" da treba čestitati igračima i nagraditi ih zbog borbe sa devetoricom u Zaporožju, a ne stalno kritikovati
8507 pregleda 34 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2019. 17:15h

Budućnost nije uspjela da preskoči Zarju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je trener Branko Brnović bio zadovoljan reakcijom ekipe u situaciji kada su "plavi" ostali sa devetoricom igrača u polju.

Dva crvena kartona u razmaku od samo 30 sekundi zaradili su Nikola Đurić i Draško Božović, a samo dva minuta ranije Artjom Gromov dao je gol odluke.

- Momci koji su nakon isključenja ostali na terenu pokazali su karakter i borili se za boje kluba i za sebe i mislim da ne stoje komentari da je Budućnost 60 minuta čekala kraj utakmice. Igrači su se upravo borili 60 minuta i treba im čestitati i nagraditi ih, a ne stalno kritikovati - rekao je za Brnović za "Vijesti" i u jednom dahu nastavio:

- Zbog jedne loše utakmice u Podgorici se digla takva prašina. Prethodno su ovi momci osvojili Kup, igrali najljepši fudbal, dali najviše golova, a onda su zbog tog meča pretrpjeli nevjerovatne kritike, kao da ne znaju da igraju fudbal. Međutim, oni su se i u ovom meču digli i ovi će momci da se bore za duplu krunu ove sezone. Ekipa ima ogroman kvalitet i tek će da pokaže koliko vrijedi.

Bez Vujačića, Ivanovića, Damjanovića i Bakića, podgorički tim bio je veoma oslabljen za jak evropski izazov u gostima.

- Kada uzmemo u obzir da smo igrali bez četiri standardna igrača, mislim da je ekipa dala maksimum. Uz to, nisu nam sudije u ovoj utakmici dale da pokažemo koliko možemo.

I nekadašnjem crnogorskom selektoru bilo je jasno da su "plavi" pravu šansu za plasman u treću rundu kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje, propustili u prvoj utakmici u Podgorici.

- Prva utakmica bila je kobna za nas jer ih nismo poznavali, osim individualno. Nismo znali koliko su jaki i u kojem će sistemu zaigrati protiv nas. Oni su u prvih 15 minuta te utakmice dali dva gola i već tada je bilo teško. Znao sam da moja ekipa nije loša, kako je tada izgledalo i da zna da igra fudbal. Zato smo i krenuli u revanšu ofanzivno, baš onako kako znamo da igramo. Imali smo dvije šanse u prvih pola sata, pogodili i prečku kada je njihov golman reagovao fantastično. U tom periodu smo i u polju igrali odlično, a oni praktično nisu postojali na terenu.

Jeftin gol, pa dva isključenja potpuno su poremetili plan igre za meč u Zaporožju.

- Došla je ta jedna greška. Svaki od četiri pogotka primili smo iz naših grešaka. Onda su stigla i dva isključenja. Mislim da je više nego prestrogo na ovom nivou da se kartoni tako dijele i da se utakmica pokvari - zaključio je Branko Brnović.

"Budućnost je u obavezi da osvoji titulu"

Na premijeri novog prvenstva Budućnost će dočekati Rudar. Utakmica 1. kola igraće se u ponedjeljak, i to na terenu OFK Titograda na Starom aerodromu (19 sati), jer je stadion pod Goricom zauzet zbog nastupa Sutjeske u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Komentarišući očekivanja pred početa prvenstva, Brnović je istakao:

- Budućnost je u obavezi da osvoji titulu. Imamo jaku Sutjesku za rivala, a oni su se i pojačali. Međutim, imamo jaku i ozbiljnu ekipu. Zbog sebe, kluba i navijača, koji su čak u Zaporožje došli da nas bodre moraju da daju maksimum. Ekipa ima kvalitet, želju i motiv da se bori za duplu krunu - kazao je Brnović.

Bonus video: