Šampion nastavio gdje je stao prošle sezone, Rakojević: Daleko od rutine

Sutjeska savladala OFK Titograd 1:0 u gostima, u derbiju 1. kola Telekom 1. CFL
6059 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje fudbalera Sutjeske nakon gola Jankovića, Foto: Savo Prelević
Slavlje fudbalera Sutjeske nakon gola Jankovića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.08.2019. 23:29h

Sutjeska je golom Branislava Jankovića iz penala u 26. minutu riješila prvo prvenstveno iskušenje ovog ljeta, dobila prvi derbi.

Na Starom aerodromu, pod reflektorima, OFK Titograd - Sutjeska 0:1.

Četiri meča u kvalifikacijama za Ligu šampiona tokom jula odigrali su Nikšićani, još namjanje sedam, što prvenstvenih, što evropskih, čeka ih tokom avgusta, možda je i taj umor (ili pomisao na umor) uticala da Nikšićani ne odigraju partiju za pamćenje, ali su dobili rutinski 1:0.

Trener Nikola Rakojević ne misli baš tako:

"Daleko je ovo od rutinske pobjede. Mučili smo se, ali dali smo gol i to je najvažnije. Ne znam da li su oni imali neku izrazitu šansu, mada nismo ni mi, iskreno ni mi, osim možda Božovića u prvom dijelu".

Utakmicu je riješio detalj iz 26. minuta, Kojašević je ostao jedan na jedan sa Novovićem na desnoj strani, krenuo je u dribling, bek Titograda ga je srušio, a sudija Bošković pokazao na penal.

"Nismo željeli da izgleda da rutinski odrađujemo posao, ali kao i u svim evropskim utakmicama bilo je momenata kada gubili smo neke čiste lopte na sredini, pa smo tako u drugom dijelu omogućili protivniku da dva - tri puti napravi kontru. U odbrani smo, međutim, djelovali sigurno i to je bilo dovoljno za ovaj minimalan trijumf", dodao je Rakojević.

Dvije poluprilike imao je Titograd u nastavku, Pavlović je pucao visoko preko gola, dok je pokušaj rezerviste Brnovića pet minuta prije kraja, nakon prekida i gužve u šesnaestercu, završio visoko preko gola.

"Očekivao sam tvrd meč, očekivao sam i da će odlučiti jedan detalj. Igrali smo protiv jake Sutjeske, koja je dominantna na sredini terena. U prvom poluvremenu Sutjeska je imala inicijativu i posjed, a u nastavku se osjetio umor kod njih, imali smo nekoliko poluprilika", kazao je trener Titograda Dragoljub Đuretić, kome je bio sumnjiv detalj koji je odlučio utakmicu.

"Iz mog ugla to nije djelovalo da je penal. Ali ako je to bio kontakt, onda je kontakt i Giljena nad Mendijem, možda čak i jači, ali sudija je tu da procijeni te stvari. Sutjeska je najjača ekipa na sredini terena i prevagu donosi kvalitet Ćetkovića, Kojaševića i Jankovića i vjerovatno ih samo umor može spriječiti da budu prvaci. Želim im sve najbolje, a mi smo pokazali da imamo kvalitet da se borimo za vrh", istakao je Đuretić.

OFK TITOGRAD - SUTJESKA 0:1

Podgorica - Stadion OFK Titograda. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Strijelac: Janković iz penala u 26. minutu. Žuti kartoni: Đalović, Nikolić, Ajana-Činedu (OFK Titograd), Janković (Sutjeska).

OFK Titograd: Ivanović, Roganović, Banović, Novović, Živković, Raičević (61. Brnović), Nikolić, Pavlović, Vukčević (66. Ajana-Činedu), Mendi (77. Merdović), Đalović.

Sutjeska: Giljen, Ciger, Nedić, Šofranac, Vučić, Eraković, Janković (90. Bubanja), Kojašević, Ćetković, Osmajić (63. Vlaisavljević), Božović (56. Nikolić).

Bonus video: