On-line rasizam u Engleskoj: Kako se zaštititi od napada na društvenim mrežama

Francuz je bio na meti on-line rasista, nakon promašenog penala protiv Vulverhemptona u ponedjeljak, kao što je ranije bio i tamnoputi napadač Čelsija Tejmi Ejbraham
662 pregleda 0 komentar(a)
Pogba, Foto: Nick Potts, Nick Potts
Pogba, Foto: Nick Potts, Nick Potts

Menadžment kompanije koja upravlja društvenom mrežom "Twitter" i predstavnici Mančester junajteda sastaće se u narednih nekoliko sedmica da bi razgovarali o brutalnim rasističkim uvredama koje je posredstvom te društvene mreže dobio Pol Pogba.

Francuz je bio na meti on-line rasista, nakon promašenog penala protiv Vulverhemptona u ponedjeljak, kao što je ranije bio i tamnoputi napadač Čelsija Tejmi Ejbraham.

"'Twitter' je spreman na otvoreni dijalog sa svima u fudbalskom svijetu, kako bi se zaštitili naši korisnici". Rasističke uvrede nemaju mjesta na našoj platformi i osuđujemo ih", naveli su iz "Twittera".

U Engleskoj je pokrenuta kampanja da fudbalska javnost na pola godine bojkotuje sve društvene mreže...

"Mislim da odgovor fudbalske zajednice mora da bude jak. Ne znam ko vodi i kako se vode društvene mreže, ali ako bi cijeli fudbalski svijet rekao 'stop, nema nas šest mjeseci', vjerovatno bi se neki iz tih kompanija zamislio kako da riješi problem", rekao je Fil Nevil.

Bonus video: