Old traford ne pamti ovakav poraz: Palas u 93. minutu poslije 30 godina srušio "đavole"

Mančester junajted je gubio od 32. minuta, promašio penal u 69, izjednačio u 88, a izgubio u trećem minutu nadoknade
4079 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Kristal Palasa, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Kristal Palasa, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2019. 18:30h

Pet subotnjih mečeva, pet pobjeda gostiju, uz jedno ogromno iznenađenje - Kristal Palas je odnio bodove sa Old traforda, golom u 93. minutu, 2:1.

To je prva pobjeda londonskog tima u Mančesteru još od 1989. godine.

Mančester junajted je gubio od 32. minuta, promašio penal u 69, izjednačio u 88, a izgubio u trećem minutu nadoknade, kada je Patrik van Anholt pogodio uz prvu stativu De Heinog gola, a nakon greške nonšalantnog Pola Pogbe.

Tek drugi put u istoriji Premijer lige, Junajted je izgubio utakmicu u tzv. sudijskom dodatku - prethodno je Tijeri Anri 2007. godine po isteku 90. minuta donio pobjedu Arsenalu u duelu sa Fergusonovim timom, ali na tadašnjem Hajberiju.

Palas je poveo pogotkom Džordana Ajua, iz najprostije akcije - ispucavanje golmana Guaite, Šup je bio bolji u skoku od Lindelofa, a Aju brži od Megvajera.

"Đavoli" su se mučili, ali su dobili idealnu priliku za izjednačenje.

Međutim, nakon što u drugoj rundi, protiv Volvsa, Pogba nije bio precizan sa bijele tačke, ovoga puta promašio je Rašford, koji je u 69. minutu pogodio stativu.

Junajted nije odustajao, pa je dva minuta prije kraja Velšanin Džejms, pojačanje iz Svonsija, podsjetio na slavnog zemljaka Rajana Gigsa i sjajnim udarcem sa 13-14 metara, iz koljena, poslao loptu pod prečku za 1:1.

Izgledalo je da će makar bod ostati u Mančesteru, kada je stigao šokantan pogodak za 1:2.

Prve pobjede ove sezone ostvarili su Sautempton, Lester i Vest Hem.

Sautempton je slavio u gostima protiv Brajtona (2:0), Lester u duelu sa Šefild junajtedom (2:1), a Vest Hem sa Votfordom (3:1).

Ranije danas, Čelsi je bio bolji od Noriča 3:2.

Bonus video: