Povratak: Nejmar ne igra za PSŽ, a pogađa za Brazil

Nejmar nije igrao od juna, kada je povrijedio zglob u utakmici Kopa Amerike protiv Katara zbog koje nije mogao pomoći reprezentaciji na putu do osvajanja naslova prvaka Južne Amerike
2156 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Lynne Sladky
Nejmar, Foto: Lynne Sladky

Jedna od najvećih fudbalskih zvijezda današnjice, brazilski napadač Nejmar vratio se na teren nakon tri mjeseca - asistencijom i pogotkom u remiju Brazila i Kolumbije 2:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Majamiju.

Nejmar nije igrao od juna, kada je povrijedio zglob u utakmici Kopa Amerike protiv Katara zbog koje nije mogao pomoći reprezentaciji na putu do osvajanja naslova prvaka Južne Amerike.

Po povratku u PSŽ Nejmar je zatražio odlazak iz kluba, kao najvjerovatnija destinacija spominjala se Barselona, ali dugotrajni pregovori nisu donijeli rezultat pa je Brazilac ostao u Parizu. Međutim, u prva četiri kola novog prvenstva nije odigrao ni minut.

U Majamiju je Nejmar prvo u 20. minutu asistirao Kazemiru za vođstvo Brazila od 1:0, a nakon što je Murijel s dva gola preokrenuo rezultat u korist Kolumbije, Nejmar je 59. minutu na dodavanje Danija Alveša pogodio za konačnih 2:2.

Bio je to Nejmarov 61. pogodak u 98. nastupu za Brazil.

Bonus video: