Bio sam idiot, ali sam živio kao kralj, kupovao sam tri automobila na dan

Sada 32-godišnji vezista bio je, svojevremeno, velika zvijezda, na velika vrata je došao u Totenhem iz Herte, igrao i u Milanu, Barseloni.
13178 pregleda 3 komentar(a)
Kevin Princ Boateng, Foto: Hasan Bratic
Kevin Princ Boateng, Foto: Hasan Bratic

Kevin Princ Boateng je ovog ljeta našao 11. klub u karijeri, koja je mnogo obećavala.

Sada 32-godišnji vezista bio je, svojevremeno, velika zvijezda, na velika vrata je došao u Totenhem iz Herte, igrao i u Milanu, Barseloni... Sada je u Fiorentini.

Ali, nije na terenu pokazao sve što zna...

"Bio sam idiot. Imao sam talenat, ali sam trenirao minimalnu. Posljednji sam dolazio, a prvi odlazio sa treninga. Imao sam novac, živio sam kao kralj, ali nisam shvatao da mogu mnogo više da pružim fudbalu. Promijenio sam se, ali kasno... Sada više nikada ne bih kupio tri automobila za jedan dan, kao što sam uradio dok sam bio u Totenhemu - istog dana sam kupio Lamborgini, Hamer i Kadilak", kazao je Boateng za "La Republiku".

Poznat je i kao borac protiv rasizma u fudbalu. On je 2013. dok je igrao u Milanu, napustio prijateljski meč sa Pro Patriom, jer su ga gostujući navijači vrijeđali na rasnoj osnovi.

"Takva skandiranja nas podsjećaju da su naši djedovi ili pradjedovi bili robovi. Ne vrijeđa me moje porijeklo, već me vrijeđa kad neko vrijeđa moje dostojanstvo. Svi smo isti, moramo da se borimo protiv toga", kazao je Boateng.

Bonus video: