Koji će biti prvi potezi nove uprave Budućnosti: Čekajući inauguraciju, Sutjeska bježi na tabeli

Rezultatska kriza pred dolazak nove uprave - Budućnost u posljednja tri kola osvojila osam bodova manje od Sutjeske, na posljednjih pet mečeva primila čak 11 golova. Suspendovan je i trener Brnović, vratiće se tek sredinom novembra
6642 pregleda 8 komentar(a)
Sutjeska dominira u septembru, u odnosu na Budućnost, Foto: Savo Prelević
Sutjeska dominira u septembru, u odnosu na Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2019. 21:41h

Nova uprava Budućnosti samo što nije stigla, ali Sutjeska bježi na tabeli - za samo osam dana Podgoričani su sa plus pet bodova u odnosu na najvećeg konkurenta otišli na minus tri.

Dakle, u posljednja tri kola osvojili su osam bodova manje od Nikšićana!

Veselin Mijač i Predrag Mitrović, koji će uskoro preuzeti rukovodeće pozicije podgoričkog kluba, i danas su sa tribina stadiona na Trešnjici svjedočili novom kiksu Budućnosti - 2:2 protiv Iskre.

Još se ne zna kada će tačno preuzeti klub (moguće tokom naredne sedmice), ni kakvi će biti njihovi prvi potezi.

Teško je, međutim, očekivati da budu radikalni, barem do završetka jesenje polusezone, iako brojke nisu na strani Budućnost i malo šta ide u prilog "plavima" dok se čeka inauguracija novih čelnika.

Trener Branko Brnović najavio je pravu Budućnost nakon pauze u septembru, a dogodilo se suprotno - od mogućih devet po završetku 14-dnevnog predaha zbog obaveza reprezentacije, njegova ekipa osvojila je samo jedan bod.

"Pobjeđivali smo kada smo igrali slabije, sada je obratno. To je fudbal, nadam se da će nam se negdje ovo vratiti", kazao je pomoćni trener Budućnosti Dejan Mrvaljević nakon današnjeg remija sa Iskrom.

Rezultatska kriza Budućnosti je, zapravo, počela i prije reprezentativne pauze, jer su Podgoričani u posljednjih pet kola osvojili svega pet bodova, uz jednu pobedu (jedva ostvarenu, kući protiv Grblja), po dva remija i poraza. Posebno su katastrofalni u odbrani - primili su čak 11 golova.

Umjesto procvata Budućnosti, dogodio se procvat Sutjeske - šampion i lider je u posljednjih pet kola osvojio 13 bodova i 17 puta pogodio protivničku mrežu.

Naročito moćni Nikšićani su nakon pauze - ostvarili su sve tri pobjede, svaku ubedljivo, 3:0 protiv Petrovca, 4:1 protiv Budućnosti, 5:0 protiv Grblja.

"Dali smo golove na vrijeme, a kada to uradimo onda je puno lakše", kazao je kapiten Sutjeske Vladan Giljen po završetku današnjeg mečasa Grbljem.

Nakon avgustovskog paklenog rasporeda mečeva (devet utakmica za 30 dana) šampion zaista igra kako se očejuje, za razliku od "izazivača", ekipe Budućnosti.

Još jedna stvar koja nikako ne ide u prilog podgoričkom timu je suspenzija trenera - Brnović je "odležao" tek prvu od ukupno osam mečeva kazne, na klupu će se vratiti tek sredinom novembra.

Zato se s nestrpljenjem očekuje mišljenje nove uprave.

Budućnost očajnički traži povratak primata na domaćoj sceni i prekid dominacije Sutjeske (dvije vezane titule), ali ni nova sezona nije krenula baš najbolje za Podgoričane.

Bonus video: