Odegard blista u Sosijedadu, ali Real ga neće vratiti u januaru

Ove sezone norveški talenat je na šest mečeva postigao dva gola i upisao jednu asistenciju
1338 pregleda 0 komentar(a)
Odegard na meču sa Atletikom, Foto: Reuters, Reuters
Odegard na meču sa Atletikom, Foto: Reuters, Reuters

Martin Odegard obilježio je dosadašnji dio sezone u Primeri. Norvežanin blista u dresu Sosijedada i najzaslužniji je što se tim iz Baskije poslije šest kola nalazi na drugom mjestu sa bodom manje od Real Madrida.

A upravo je iz Reala Odegard ljetos stigao na dvogodišnju pozajmicu u Sosijedad. On je 2015. iz norveškog Stomsgodseta došao u Madrid za skoro tri miliona eura, ali je nakon epizode u Realu Kastilji (drugom timu Madriđana) karijeru gradio na pozajmicama u Herenvenu i Viteseu.

Sada, nakon blistavih partija u Primeri navijači Madriđana priželjkuju da njihov klub Norvežanina vrati u januaru u Madrid. Ipak, uprava "merengesa" tako ne razmišlja. "Kraljevski klub" ne želi da prekrši dogovor sa kolegama iz Sosijedada i neće do ljeta aktivirati povratnu klauzulu. Jedan od razloga je i što u Madridu žele da Odegard još napreduje, a idealnu priliku za to ima upravo u Sosijedadu.

Ove sezone norveški talenat je na šest mečeva postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Do sljedeće sezone ima još puno da se igra, ali Odegard u Sosijedadu radi upravo ono što se od njega očekuje. Napreduje i kroz veliku minutažu stiče iskustvo igranja na španskim terenima.

Bonus video: