Aleksandar Boljević: Inspiriše me velika scena

Aleksandar Boljević postigao četiri gola za Standard za četiri dana. Njegov tim je lider belgijske Župile lige
6250 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Boljević, Foto: Photo News
Aleksandar Boljević, Foto: Photo News

Tri mjeseca otkako je potpisao za Standard, dva otkada je počelo prvenstvo - Aleksandar Boljević je konačno “svoj na svome” u Liježu.

Na dva meča, u prvenstvu i u Kupu, za samo četiri dana, postigao je četiri gola - i pokazao zašto je jedan od najvećih belgijskih klubova početkom ljeta platio za njega dva i po miliona eura.

- Nisam ni ja očekivao da će se dobre stvari dogoditi tako brzo - kaže Boljević za “Vijesti”, pošto je mreže Eupena u prvenstvu i Lomela u Kupu tresao po dva puta, u pobjedama 3:0 i 2:1. U privikavanju na novu, veću sredinu, pomoglo mu je to što igra već četvrtu sezonu u Belgiji (tri godine je nosio dres Vasland-Beverena), ali i još nešto...

- Iskreno, nisam došao na velika vrata, iako je moj transfer bio među najvećima minulog ljeta. U klubu su me dočekali kako valjda i treba da se dočekuju mladi igrači - bez pritiska da moram odmah da igram dobro i da dajem golove, bez obzira što sam došao u tim od kojeg se traži da pobjeđuje u svakom meču. I šansu sam dobijao postepeno, ulazio sam sa klupe. Čekao sam je, zaslužio i iskoristio, sada treba da nastavim ovako - ističe 23-godišnji ofanzivac.

Konkurencija je velika...

- Ima puno dobrih igrača i igra onaj ko je u najboljoj formi. Ali, to je i normalno za tim od kojeg se traže trofeji.

Njegov tim je lider belgijske Župile lige, sa bodom i utakmicom više od Klub Briža, a ispostavilo se da su Boljevićevi golovi donijeli prvo mjesto.

- Tako je ispalo, ali tek je početak, prvenstvo je dugo, a prvak se odlučuje u plej-ofu. Mi imamo možda i neke prikrivene ambicije, o kojima se ne priča mnogo. U svakom slučaju, cilj da je pred plej-of budemo u vrhu. Mislim da uz Klub Briž, koji igra Ligu šampiona, imamo najbolji tim, ali tu je i Gent, Antverpen takođe.

Iako nije promijenio zemlju, Boljević je osjetio veliku razliku između prethodnog (Beverena) i sadašnjeg kluba.

- To je kao druga dimenzija. U Beverenu nema pritiska, osim možda u posljednjih nekoliko kola kada treba da se osigura opstanak. U Standardu je svaka utakmica presija, remi se doživljava kao neuspjeh, osim u derbijima - priča nekadašnji fudbaler Zete i PSV-a. Zbog te presije je, međutim, došao u Standard...

- To mi je nedostajalo - borba za pobjedu svakom meču. Naravno, kada su veća očekivanje, mogu da budu i veća razočarenja, ali mislim da sam sazreo, i da sam spreman da prihvatim izazov. Volim veliku scenu, inspiriše me, a dobio sam je u Standardu - ističe Boljević.

Velika scena, najveća moguća, čeka tim iz Liježa narednog četvrtka - gostovanje Arsenalu na “Emirejtsu”, u drugom kolu Lige Evrope.

- Svi jedna čekaju tu utakmicu, ja takođe. Nadam se da ću igrati, jer radite, trenirate da biste bili dio takvih mečeva. Mi imamo i rezultatske ambicije, u prvom kolu smo pobijedili Vitoriju Gimaraeš i biće zaista sjajna utakmica u Londonu - zaključuje Boljević.

Da dobijemo Kosovo, pa da zezam Mergima Vojvodu

Aleksandar Boljević bio je starter u crnogorskoj reprezentaciji u septembarskom porazu od Češke.

- Nadam se da ćemo do kraja ciklusa ostvariti makar jednu pobjedu. Bilo bi to jako značajno, zbog povratka atmosfere, jer mnogo ljudi živi za reprezentaciju. Iako nemamo šansi da uradimo nešto više rezultatski, utakmice sa Bugarskom, Kosovom, pa i Engleskom u novembru, jako su značajne, kako bi se iskristalisao tim za naredno takmičenje, a to je Liga nacija - kaže Boljević. Crna Gora 11. oktobra dočekuje Bugarsku, tri dana kasnije gostuje Kosovu. Boljević bi u Prištini mogao da se “sudari” sa klupskim drugom - Megimom Vojvodom, bekom Standarda i kosovske reprezentacije.

- Pričali smo o tom meču, oni su u boljoj poziciji nego mi, ali to ne znači da će nas pobijediti. Bilo bi sjajno da dobijemo Kosovo, da bih mogao malo da ga zezam. U suprotnom, nema mi povratka u klub - ističe Boljević, uz osmijeh.

Njegovi saigrači u Standardu su i drugi fudbaleri iz eks Ju - srpski golman Vanja Milinković-Savić, bosanski vezista Gojko Cimirot i hrvatski napadač Duje Čop.

- Bili su tu ljetos i Alen Halilović iz Hrvatske i Srbin Miloš Kosanović, ali su otišli. Prava smo balkanska družina, naravno u pozitivnom smislu - kaže Boljević.

Bonus video: