Kada sam ja to rekao, kakvo je to pitanje: Zidan u klinču sa novinarima

Loši rezultati zabranjeni su kada ste na klupi Reala, čak i ako imate uspjehe kakve je Zinedin Zidan ostvario ne tako davno sa "kraljevskim klubom"
2207 pregleda 0 komentar(a)
Zinedin Zidan, Foto: Reuters, Reuters
Zinedin Zidan, Foto: Reuters, Reuters

Loši rezultati ne praštaju se u Madridu, pa je tako Zinedin Zidan bio na udaru medija poslije samo boda u dva meča Lige šampiona.

Glavna tema konferencije za novinare bili su Tibo Kurtoa i Garet Bejl, a pitanja predstavnika medija nisu se dopala Francuzu.

Belgijanac je loše branio u uvodnih 45 minuta, ali to nije razlog zbog kojeg je na poluvremenu zamijenjen.

"Nije samo Kurtoa odgovoran za ono što se dogodilo u prvom poluvremenu naše posljednje utakmice. Želim to jasno da saopštim. Jeste primio dva pogotka, ali nije odgovornost samo njegova. Šta bi mogli da kažemo za njegove partije na tri prethodne utakmice? Imao je stomačnih problema, ali je mogao da brani. Takve stvari se dešavaju, ali ste u mogućnosti da igrate. Međutim, nakon prvog dijela više nije mogao da ostane na terenu", rekao je Zidan.

Čovjeku koji je sa Realom osvojio tri uzastopne titule prvaka Evrope nije se dopalo novinarsko pitanje zašto je Kurtoa nezamjenjiv među stativama.

"Šta to treba da znači, kako nezamjenjiv, kada sam to rekao? Niko ovdje nije nezamjenjiv, ni Kurtoa, niti bilo koji igrač. Imam na raspolaganju 25 fudbalera. Pokušavaš da mi nametneš da sam rekao nešto što nisam. Nikada to nisam kazao, uvijek ponavljam istu stvar. Imam 25 fudbalera i uvijek računam na sve njih. Uvijek!", odbrusio je Zidan.

Sljedeća tema bio je Garet Bejl. Velšanin nije bio u kombinaciji za utakmicu protiv Klub Briža. Zakasnio je pet minuta na sastanak pred duel sa belgijskim timom, zbog čega ga je Zidan izostavio iz tima.

"To je naša stvar i ostaće tako. Imali ste pristup informacijama kojima ne bi trebalo da pristupite. Međutim, sada to nije važno. Razgovarao sam sa Bejlom, ali o tome neću pričati vama. U ovakvim situacijama treba da razgovaram sa igračem i to se dogodilo, ali informacije poput ove vi ne treba da imate", rekao je Zidan.

Loši rezultati zabranjeni su kada ste na klupi Reala, čak i ako imate uspjehe kakve je Zinedin Zidan ostvario ne tako davno sa "kraljevskim klubom".

Bonus video: