Real je igrao protiv slabog tima: Arigo Saki žestoko po PSŽ-u

"Oni su samo grupa igrača. Igra je pojam koji je teško definisati i opisati, uglavnom se priča o apstraktnim pojmovima kada opisujemo igru nekog tima, ali jasno je da PSŽ nema ideju i plan kojim se vodi i koji je osnova. Nažalost ili na sreću, to se ne može kupiti", kazao je Italijan
79 pregleda 2 komentar(a)
Arigo Saki, Foto: Uefa.com
Arigo Saki, Foto: Uefa.com
Ažurirano: 07.03.2018. 11:48h

Nekadašnji trener i tvorac velikog Milana Arigo Sakl komentarisao je dešavanja na utakmici Pari sen Žermen - Real, lagan prolaz madridskog kluba u četvrtfinale Lige šampiona, žestoko kritikujući projekat velikog PSŽ-a.

"Real je igrao protiv veoma slabe ekipe", u jednoj rečenici je Saki kazao šta misli o "svecima".

Saki, koji je svojevremeno napravio revoluciju u fudbalu uvođenjem visokog presinga, zonske odbrane u liniji, napadačklih rješenja, koje se u fudbalskoj teoriji smatraju nadogradnjom Mihelsovog "tiotalnog fudbala", istakao je da PSŽ jednostavno nije tim.

"Oni su samo grupa igrača. Igra je pojam koji je teško definisati i opisati, uglavnom se priča o apstraktnim pojmovima kada opisujemo igru nekog tima, ali jasno je da PSŽ nema ideju i plan kojim se vodi i koji je osnova. Nažalost ili na sreću, to se ne može kupiti", kazao je Italijan.

Razočarao ga je i pristup domaćih igrača.

"Mislio sam da ću vidjeti grače PSŽ-a sa nožem u zubima, a vidio sam fudbalere Reala sa tompusom, kako uživaju", slikovit je Saki.

Bonus video: