Zaslužio znanjem i autoritetom: Grofu Božoviću bezrezervna podrška Krila

Božović je svojim kvalitetnim radom ispunio sve zadatke i apsolutni je autoritet svim igračima u ekipi
2721 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Božović
Miodrag Božović
Ažurirano: 11.10.2019. 18:23h

Crnogorski stručni štab u Krilima Sovjetov, na čelu sa Miodragom-Grofom Božovićem, napokon ima potpuno povjerenje i maksimalni mir u radu, i to periodu prvenstvene pauze zbog obaveza igrača u reprezentacijama, tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako su ruski mediji još od početka avgusta smjenjivali Grofa, potencirali sukob sa predsjednikom oblasti Samara, Dmitrijem Azarovim, a kao nasljednik se čak pominjao se i trofejni italijanski trener Masimo Karera, klub je danas sve to demantovao.

Predsjednik borda direktora Krila, Aleksandar Fetisov saopštio je danas agenciji TASS, da je klub oduševljen načinom na koji crnogorski trener vodi ekipu.

"Imamo visokokvalifikovanog ternerra, koji upotpunosti kontroliše svlačionicu i izuzetan je autoritet svim igračima. Do ovog momenta ispunio je apsolutno sve zahtjeve i zadatke. Bord je jednoglasno za to da Božović zaslužuje apsolutnu podršku", naveo je Fetisov.

Grofovi problemi počeli su sa četiri vezana poraza nakon startne, iznenađujuće pobjede nad CSKA, iako je ekipa igrala lijep fudbal. Ulje na vatru dolila je Grofova tvrdnja da će za njegovim napadačem, kojeg je ljetos doveo iz Jeniseja, Aleksandrom Soboljevim, stajati u redu najveći svjetski klubovi.

To se nije svidjelo Azarovu...

Ipak, Krila su se serijom sjajnih igara i pobjeda učvsrstili na sredini tabele, Soboljev je prvi strijelac ruske Premiejr lige i uz interesovanje Arsenala, Mančester junajteda, Bešiktaša.., dobio je poziv i za selekciju Rusije.

"Poziv Soboljevu u našu reprezentaciju nije samo zasluga njegovog talenta. Zasluge idu i odličnoj timskoj igri, koja mu omogućava da njegov talenat dođe do izražaja. U tome je, dakle, značajna uloga trenera Božovića", zaključio je Fetisov.

Božović ima ugovor sa Krilima do kraja naredne sezone.

Bonus video: