Milan poštuje Arsenal: Gatuzo ne spava zbog Ozila

Adam Marušić i Stefan Savić preskaču duele Lacija i Atletiko Madrida protiv Dinamo Kijeva odnosno Atletiko Madrida
2 komentar(a)
AC Milan Đenaro Gatuzo, Foto: Reuters
AC Milan Đenaro Gatuzo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2018. 11:14h

Arsenalova kriza je došla kao poručena za Milan, kojem se sada u dvomeču osmine finala Lige Evrope za prolaz daju mnogo veće šanse nego što je to bio slučaj početkom decembra kada je žrijeb i spojio ova dva velikana.

Razlog za to je sve bolja forma ekipe Đenara Gatuza, serija koja traje još od 23. decembra prošle godine, ali i očajan momenat u kojem se nalaze "tobdžije".

"Nećemo se zavarati, tim koji dolazi iz Premijer lige mora da se poštuje. Arsenal je u teškom momentu u sezoni, ali posjeduje sve što treba da ima jedan veliki klub i u ovom trenutku je ispred nas", rekao je Gatuzo.

U igračkoj karijeri se nije plašio ničega, a sada...

"Strah me je od Mesuta Ozila, zbog njega noćima ne spavam i mislim kako da spriječimo Arsenal da nam da gol. Treba nam perfektna utakmica, ako uđemo mentalno spremni kao u posljednjih nekoliko mečeva možemo do cilja", kazao je Gatuzo.

A Asenal je u nizu od četiri poraza, Arsenu Vengeru su navijači okrenuli leđa... Sve to mu ne ide u prilog pred večerašnji okršaj na "San Siru".

"Ne smijemo da paničimo. Ovo je Evropa, greške moramo da svedemo na minimum", poručio je Venger.

Milan i Arsenal se dobro znaju iz Lige šampiona - 2008. je u osmini finala uspješniji bio Arsenal, a četiri godine kasnije je u istoj fazi slavio tim iz Grada mode.

Milan je jedan od tri nekadašnja prvaka Evrope koji igra u završnici ovog takmičenja - tu su još Borusija Dortmund (čeka je dvomeč sa Salcburgom), te Marsej koji igra protiv Atletik Bilbaa.

Prvi mečevi osmine finala proteći će bez crnogorskih igrača, jer su i Stefan Savić i Adam Marušić povrijeđeni.

Marušićev Lacio na "Olimpiku" dočekuje Dinamo iz Kijeva, dok Atletiko Madrid igra sa moskovskom Lokomotivom.

Parovi osmine finala Lige Evrope: Milan - Arsenal, Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva, CSKA Moskva - Lion, Borusija Dortmund - Salcburg (19), Lacio - Dinamo Kijev, Marsej - Atletik Bilbao, Lajpcig - Zenit, Sporting - Viktorija Plzenj (21.05).

Bonus video: