Mladi se suprotstavili favoritu, ali Španci su pokazali da su prejaki

"Crvena furija" slavila u Podgorici rezultatom 2:0
5587 pregleda 4 komentar(a)
Eraković u duelu sa Losanom, Foto: Savo Prelević
Eraković u duelu sa Losanom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2019. 21:56h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore je upisala i četvrti poraz u pet utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ovaj je i bio očekivan - bolja od izabranika Miodraga Vukotića bila je Španija koja je u Podgorici slavila 2:0.

"Furija", aktuelni prvak Evrope, povela je golom Aitora Bunjuela u 34. minutu, a prednost je u 62. udvostručio Mark Kukulela.

Crna Gora je ostavila solidan utisak protiv favorita, nekoliko puta je i opasno zaprijetila, ali je morala da se suoči sa novim neuspjehom...

"Čestitam momcima na borbenosti, znali smo da igramo protiv vhunske ekipe i favorita. Žalimo za utakmicama i porazima u duelima sa Kazahstanom i Sjevernom Makedonijom, ali se okrećemo nastavku kvalifikacija", rekao je Miodrag Vukotić.

Duel u Podgorici pamtiće se i po debiju 16-godišnjeg asa Barselone Ansua Fatija, koji je bio na terenu posljednjih desetak minuta.

Fati je u sudijskoj nadoknadi propustio veliku šansu za 3:0 kada je odlično reagovao golman Filip Đukić.

Crna Gora - Španija 0:2 (0:1)

Crna Gora: Filip Đukić, Ognjen Obradović, Stefan Milić (70. Balša Banović), Luka Malešević, Ognjen Stijepović (56. Srđan Krstović), Danilo Marković (84. Sergej Grubač), Nikola Krstović, Ilija Vukotić (56. Lazar Vučićević), Novica Eraković, Miloš Drinčić, Meris Skenderović (46. Vladan Kordić).

Španija: Daniel Martin, Aitor Bunjuel, Horhe Kuenka, Fransisko Peinado (58. Gonsalo Viljar), Andres Martin Garsija (68. Alehandro Poco), Dani Olmo, Kuku (80. Ansu Fati), Adrian Pedrosa, Feran Tores (68. Dani Gomes), Pol Losano.

Bonus video: