Bugarska: Navijačima zabranjen ulazak na stadion dvije godine, broj uhapšenih popeo se na 16

Utakimica Bugarske i Engleske prekidana je dva puta zbog rasističkih povika i nacističkih salutiranja grupe bugarskih navijača
2564 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Bugarske na meču sa Engleskom, Foto: Reuters
Navijači Bugarske na meču sa Engleskom, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2019. 13:15h

Četvorica bugarskih navijača - koji su uhapšeni u srijedu zbog rasističkog ponašanja na meču sa Engleskom - kažnjeni su sa po 1.000 leva (oko 500 eura) i zabranom ulaska na stadion naredne dvije godine.

U međuvremenu policija je nastavila akciju privođenja osumnjičenih za rasizam u ponedjeljak veče, pa se broj uhapšenih popeo na 16, saopšteno je iz bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Utakimica Bugarske i Engleske prekidana je u ponedjeljak dva puta zbog rasističkih povika i nacističkih salutiranja grupe bugarskih navijača, koji su obučeni u crno i sa crnim kapuljačama ušli na stadion i ostali 45 minuta.

Selektor Bugarske, Krasimir Balakov nakon meča rekao je da nije čuo ništa, ali se, ipak, u mejlu koji je poslao novinarima kasno u utorak uveče izvinio zbog ponašanja navijača.

Legenda bugarskog i evropskog fudbala, Hristo Stoičkov plakao je tokom gostovanja na jednoj španskoj televiziji, nakon što je vrlo emotivno govorio o sramnoj noći u njegovoj domovini.

Polije ovog skandala predsjednik FS Bugarske Borislav Mihajlov je u utorak podnio ostavku nakon što je to od njega zatražio bugarski premijer Bojko Borisov.

Bonus video: