Bosanci vjeruju Prosinečkom i u plasman na EURO

S obzirom da ekipa Roberta Prosinečkog nema realnih izgleda za direktni plasman na EURO 2020, izvjesno je da će on predvoditi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama koje je izborila plasmanom u elitni razred Lige nacija
2047 pregleda 0 komentar(a)
Robert Prosinečki, Foto: ANSA
Robert Prosinečki, Foto: ANSA

Robert Prosinečki ostaje selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine do kraja kvalifikacija u kojima reprezentacija BiH u novembru igrati još utakmice protiv Italije u Zenici i Lihtenštajna u gostima, odlučeno je u petak na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora FS te zemlje.

S obzirom da ekipa Roberta Prosinečkog nema realnih izgleda za direktni plasman na EURO 2020, izvjesno je da će on predvoditi reprezentaciju u dodatnim kvalifikacijama koje je izborila plasmanom u elitni razred Lige nacija.

Prosinečki je nakon poraza u Jermeniji (4:2) prije nekoliko mjeseci podnio ostavku koju Izvršni odbor FS BiH nije usvojio, a očigledno je da se stav među članovima rukovodećeg tijela Saveza nije promijenilo ni nakon što je porazom u Grčkoj (2:1) reprezentacija BiH praktično ostala bez plasmana na EURO kroz kvalifikacije.

U četvrtak se u pojedinim BiH medijima pojavila informacija kako će Prosinečki biti smijenjen, međutim, čelnici Saveza su odlučili da se strasti malo primire i dali mu povjerenje da ciklus privede kraju.

Bosna i Hercegovina se nalazi na trećem mjestu u grupi sa deset bodova iz osam utakmica, pet manje od drugoplasirane Finske koja sa Italijom gotovo sigurno ide na Evropsko prvenstvo.

Bonus video: