Grofu pet mečeva suspenzije i 100 hiljada rubalja kazne zbog isključenja u Rusiji

Kad sudije to ne urade, pravdu u ruke uzimaju igrači i treneri. Ceh platio Božović
1998 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Božović
Miodrag Božović
Ažurirano: 23.10.2019. 18:39h

Crnogorski trener na klupi Krila Sovjetov, Miodrag - Grof Božović, drakonski je kažnjen zbog crvenog kartona i dešavanja u finišu utakmice u Orenburgu, koju je njegova ekipa dobila sa 1:0.

Grof je isključen u nadoknadi te utakmice, a disciplinska komisija - FTC, kaznila ga je sa pet utakmica suspenzije i novčanim iznosom od 100 hiljada rublji (oko 2.500 eura).

Defanzivac Krila Aleksandar Anjukov je klažnjen sa dvije, a trener Orenburga Vladimir Fedotov na jednu utakmicu.

FTC je 51-godišnjeg crnogorskog trenera kaznio zbog crvenog kartona i učestvovanja u tuči ekipa u finišu susreta 13. kola.

„Za nasilničko ponašanje prema službenim licima utakmice i agresivno ponašanje prema Fedotovu, Božović će biti kažnjen sa 100 hiljada rubalja i diskvalifikovan na pet utakmica ruskog prvenstva. U isto vrijeme, tri utakmice smatraju se automatskim na osnovu pravilnika, a dvije su uslovne u razdoblju do kraja sezone", saopštio je FTC.

U izvještaju se navodi da je Božović suspendovani zbog agresivnog ponašanja, jer je sa obje ruke uhvatio za prsa Fedotova, koji je, kako je navela komisija, imao odbrambenu reakciju, zbog čega je dobio samo utakmicu kazne. Nakon isključenja, Božović je pošao na centar igrališta i vrijeđao pomoćnog sudiju Tihona Kaljugina, navodi FTC.

Božović je u odbrani naveo da se izvinio Kaljuginu zbog vrijeđanja, a na sastanku je isto uradio i prema Fedotovu.

Sa druge strane, Anjukov je dobio minimalnu kaznu za udaranje ramenom protivničkog igrača nakon prekida igre, pošto mu je to bio prvi crveni karton u 20 godina profesionalnog igranja.

Inače, utakmica u Orenburgu izmakla je iz ruku sudijskoj ekipi, koja je tolerisala isuviše grubu igru domaćih igrača.

Igrači Krila se, međutim, nisu uplašili i uzvraćali su istom mjerom za treću pobjedu u nizu, pa je Božović nakon utakmice za neprijatna dešavanja optužio sudije.

Sudije na čelu sa Vasilijem Kazarcjovom je, kao glavne krivce, označio i njegov kolega Fedotov...

Bonus video: