SAOPŠTENJE KLUBA

FK Budućnost: Odluka o smjeni Brnovića je u skladu sa novim upravljačkim pristupom

"U nemogućnosti da ostvarimo potrebnu komunikaciju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba donijeli smo odluku o njegovoj smjeni, nakon što nije htio da pristane na sporazumni raskid saradnje", navodi se u saopštenju
11007 pregleda 14 komentar(a)
Veselin Mijač, predsjednik FK Budućnost, Foto: Savo PRELEVIC
Veselin Mijač, predsjednik FK Budućnost, Foto: Savo PRELEVIC

Fudbalski klub Budućnost potvrdio je da je prekinuta saradnja sa Brankom Brnovićem.

"Sagledavajući organizaciju i način rada kluba smatrali smo da je neophodno da se promijeni pristup načinu komunikacije i rada u klubu i svim selekcijama. Navedena odluka je u skladu sa najavljenim novim upravljačkim pristupom u radu fudbalskog kluba, koji je predsjednik Veselin Mijač nagovijestio danom potpisa ugovora o preuzimanju upravljanja FK Budućnost", navodi se u saopštenju kluba.

U saopštenju se navodi da je klub "imenovanjem novog sportskog direktora Zvezdana Miloševića kao koordinatora svih trenera" krenuo sa reorganizacijom koju je zamislio.

"U nemogućnosti da ostvarimo potrebnu komunikaciju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba donijeli smo odluku o njegovoj smjeni, nakon što nije htio da pristane na sporazumni raskid saradnje", navodi se u saopštenju.

U klubu navode da su "svjesni da odluka o otkazu može da naiđe na nerazumijevanje šire javnosti, jer se naš tim nalazi na prvom mjestu na tabeli Telekom 1. CFL i obezbijedio je prolaz u 1/4 finale Kupa Crne Gore"

"Ali isto tako smo po preuzimanju brenda našeg glavnog grada najavili promjene na svim nivoima kako bi Budućnost iz dana u dan postala sve jača i organizovanija. Navedena odluka nije bila laka, ali vrijeme koje je pred nama će pokazati da li je ispravna, a u krajnjem rezultati će biti jedino mjerilo", stoji u saopštenju.

"Odlučni u namjeri da od Budućnosti napravimo ozbiljan klub, zbog čega smo krenuli u ovakve promjene, obavještavamo javnost da će u narednim danima biti poznato ime novog šefa stručnog štaba. Ekipu će do imenovanja novog šefa stručnog štaba voditi sportski direktor Zvezdan Milošević", navodi se u saopštenju Upravnog odbora, koji je dosadašnjem treneru i "igračkoj legendi našeg kluba Branku Brnoviću" zahvalio na "svemu što je uradio i na svim rezultatima koje je napravio".

Preporučujemo za Vas