Milan protiv Intera tek za dva mjeseca?

Sve zavisi od Milanovog nastupa u Ligi Evrope
0 komentar(a)
Inter - Milan, Foto: Reuters
Inter - Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.03.2018. 17:28h

Tragična smrt Davidea Astorija šokirala je fudbalski svijet, ali i napravila problem kada je u pitanju kalendar Serije A, jer je u ovom trenutku prava misterija kada će se odigrati meč Milan - Inter.

Gradski rivali je trebalo da se sastanu u nedjelju od 20.45, ali je Fudbalski savez Italije, i to na nagovor velikog broja igrača i trenera, odlučio da se se odlože sve utakmice predviđene za nedjeljni program.

Sada je poznato da će se preostali mečevi 27. kola igrati do sredine aprila, dok milanski derbi ostaje pod znakom pitanja.

Italijanski mediji "češljaju" kalendar i napominju da je teško očekivati da se duel Milana i Intera odigra prije 9. maja, a to je datum rezervisan za finale Kupa između "rosonera" i Juventusa.

Okršaj za trofej, u stvari, može da bude pomjeren, ali sve zavisi od nastupa Milana u Ligi Evrope - u osmini finala ga, 8. pa 15. marta, čeka dvomeč sa Arsenalom.

Prolaz ekipe Đenara Gatuza u četvrtfinale bi izvjesno uticao na to da derbi ne bude zakazan prije početka maja, dok bi eliminacija olakšala italijanskom savezu da odredi novi datum.

Kada je u pitanju dvoboj za pehar u Kupu, termin njegovog odigravanja zavisi od nastupa Milana i Juventusa u Evropi, jer je finale Lige Evrope zakazano za 16, a Lige šampiona za 26. maj.

Bonus video: